Idag begravs George Floyd som mördades av en polis, begravningen görs i hans hemstad. Inga kravaller önskas någonstans

Det är inte bara i USA och
Minneapolis som ligger i Minnesota som är svenskbygden i USA dit många svenska flydde från fattigdom där man rest vreden mot hur USA behandlar svarta. Vreden kommer sig av att en polis nu efter åt blivit åtalad för vållande till George Floyd död. Efter demonstrationer på hemmaplan har det mer eller mindre spridits till hela världen.

Jag lägger ut en artikel från Omni som beskrivit vad som hänt i frågan i London.
Jag citerarTusentals människor har trotsat myndigheternas uppmaning om social distansering och samlats för en fredlig Black Lives Matter-demonstration i centrala London, rapporterar BBC.

Demonstranterna vill visa solidaritet med de amerikanska protesterna som uppstått efter att George Floyd dödades i ett brutalt polisingripande för snart två veckor sedan.
– Jag känner att det som hände i USA bara var en gnista som spred sig överallt. Jag tror att George Floyds död tände gnistan som spreds över världen och det är fantastiskt, säger en demonstrant till CNN. Slut citat Omni

Idag är det begravning efter George Floyd i hans gamla hemstad. Jag är så besviken på alla som förstör allt som kommer i dess väg både i Sverige och i alla andra länder där man demonsterar mot polismisshandel och allt rasistiskt som sker kanske främst i USA där inte svarta behandlas som människor. Hoppas att det sker värdiga protester idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.