Helt vänt kom inga säkra bevis mot Olof Palmes mördare, ger bara nya spekulationer

Åklagaren lägger ned förundersökningen om mordet på Olof Palme. Det blev inget slut på misstankarna och Kristersson avslutar då han inte ser någon chans att gå vidare då den misstänkte skandiamannen är död för 20 år sedan. Jag såg i TV att G. W var missnöjd men den kommentaren tar jag inte mycket för då han inte hade kunnat se slutet på presskonferensen. Jag är inte alls förvånad över att det blev som det blev. Presskonferensen med åklagare Kristerson kom tillbaka till de fel som begicks i undersökningarna direkt efter mordet. Då avskrev ju polisen skandiamannen efter förhör.

Nu kommer detta att ältas hur länge som helst av alla besserwisser inte minst från media. Att de inte hittat en pistol som kunde binda någon till brottet förvånar inte för är det en som planerat att mörda Palme har säkert pistolen varit borta sedan kort efter mordet. Inte som sagt förvånad då man inte gjort rätt från början och även kulorna gick inte att få ut något av. Såg att alla som intervjuades från partiet var lite besvikna när de trodde att åklagaren skulle ha mera i bagaget. Jag vet inte om de hade analyserat krutstänk på någon som kallats tillförhör och DNA var väl inte lika länt som det är idag. Visst hade jag hoppats att det skulle lösas även om jag varit övertygad om att Krister Pettersson varit mördare när Lisbeth Palme hade identifierat honom. Han blev dock frikänd i Hovrätten då man ifrågasatte hur Lisbeth hade identifierat honom om det var ledande frågor.

Skandiamannen tycker jag verkade kunna stämma in som åklagaren visade men att finna bevis är en annan sak och de uttalande han gjort till media för att komma i ramljuset var nog ett villospår av honom. Jag kan bara konstarea att nu får media en hackkyckling att ge sig på med alla experter som vet hur det gick till och alla som glömt bort att det är svårt att rätta till de grova misstag som gjordes för 34 år sedan och att många som kom till platsen är döda. Vi satt i Långvattnet den kvällen och lyssnade på radion och före de talade om vad som hänt bytte de musik i radion. Vi trodde det var kungen som hade gått bort. Jag lider mest med familjens söner som aldrig fått sörja sin pappa i fred utan nu dras allt upp igen och de tvingas att spekulera för att tillgodose de blodtörstiga medierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.