Vad händer nu när länder öppnar upp efter pandemin

Man undrar hur de styrande tänker i alla länder om pandemin. Man öppnar upp trots att det är mycket smitta. Brasilen har en president som fullständigt skiter i hur smittan utvecklas. Det finns många länder som öppnar upp för alla förutom svenskar. Märkligt tycker jag. Nu är det Indien som öppnar upp ganska mycket trots att man bara det senaste dygnet haft över 10000 smittade. I Sverige har testerna ökat och det beror säkert på att det sker mycket mer tester.

Så här skriver Omni om just Indien och jag citerar dem.
” Köpcentrum och tempel öppnade i dag upp runt om i Indien efter en tio veckor lång nedstängning. Det trots en rekordökning av 10 000 nya coronafall det senaste dygnet, rapporterar AFP.
Indiens dödstal är drygt 7 000 men landet väntas passera virustoppen först i juli. Dessutom bedömer många experter att de verkliga dödstalen är högre än de officiellt rapporterade.

Många tempel tar tempen på sina besökare och i affärerna håller människor fysisk distans. Butiksägarna ser inte att försäljningen ökat nämnvärt.
– Det här kommer att pågå åtminstone i två månader. Det är bara att härda ut, säger Mahendra Singh som äger en klädbutik till AFP. ” slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.