Åkesson SD är ute på mycket svag is och vet inte att äldreomsorgen är ett helt kommunalt ansvar

Det är bra att man tar tag i frågan som Bolund och Strandhäll gör mot Åkessons utspel när han kallat coronahanteringen massaker när Aftonbladet pratade med honom. Han vill även ha en misstroendeförklaring mot Lena Hallengren för hon haft ett ansvar för bristfällig hantering. Det är för djävligt dålig när inte en partiledare i riksdagens 3:e största parti vet att ansvaret ligger på kommunerna.

Det är i de lågskattekommunerna som finns inom Region Stockholm som haft överlägset flest döda på äldreboendena där det finns mest timanställda i Sverige , flest entreprenader ja lista kan göras hur lång som helst och den politiske ansvarige kommer från ett parti som SD samarbetar med nämligen Kristdemokraterna.

Här kommer två citat av artiklar som kommer från Omni.
Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP), samt riksdagsledamoten Annika Strandhäll (S) riktar nu stark kritik mot SD-ledaren Jimmie Åkessons senaste utspel.
Åkesson kallade Sveriges coronahantering för en massaker i en intervju med Aftonbladet. Bolund säger till tidningen att Åkesson har en ”väldigt skev verklighetsuppfattning” om han tror att regeringen offrar människoliv med vilje.
Strandhäll skriver i ett Facebook-inlägg att Åkesson ”sätter ett nytt lågvattenmärke” i det politiska samtalet.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är öppen för att rikta misstroendevotum mot socialminister Lena Hallengren (S), säger han i en intervju med Expressen. Han menar att hon haft en särskild roll i vad han anser vara bristfällig hantering av coronaviruset.
– När man står och säger på fullaste allvar att vi har en god beredskap – det är inte seriöst, för det hade vi inte.
Dock menar han att det krävs fler partier än SD för att en misstroendeförklaring ska bli aktuell.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.