USA och Brasilien Corona förnekare. Obegripligt att inte finnar får ta färjan till Umeå med låg smitta men förståligt att Norge stänger mot Sverige de vill inte ha gränshandel

Jag tycker man kan säga att två länder är Corona förnekare, i alla fall dess presidenter. Det är USA med Trump vid rodret och Brasiliens och dess president Bolsanaro. Båda ogillar även WHO. Nu har dödstalen i Brasilen gjort ett steg uppåt på listan med näst flest döda i hela världen. Nu är det stor fel för egentligen räknar man inte på samma sätt. Jag tycker man i Sverige till exempel skyller alla dödsfall på just Corona trots att vi vet att många på våra särskilda boenden och vård och omsorgsboende är mycket sjukliga redan när man får ett plats på boendet. Det finns även stater i USA som släppt på restriktionerna men som nu stramar åt igen då dödstalen ökat.

Det här med att släppa på restriktionerna gör även våra grannländer med de får inte åka till Sverige. Jag tycker det är märkligt att Finnarna inte tillåter folk att resa till Sverige och till exempel Umeå som har mycket låg smitta och låga dödstal som ligger långt under Sverige som helhet med siffran 0,4 per 10000 och det skulle förvåna om den inte är lägre än Finlands. Norge har och karantärsbestämmelser kvar mot Sverige trots att det är låg smitta även där på flera orter dit norrmän åker. Jag ser Norges åtgärder enbart ett sätt för att behålla handeln i landet. Färjetrafiken från Vasa till Umeå lider självklart men det blir väl då så att finska staten måste ge bidrag till färjebolaget då man tappat nästa alla resenärer

Här kommer två artiklar från Omni där den första handlar om Brasilien och den andra om Utah. Jag citerar dem
Trots att coronavirusfallen fortfarande ökar rejält i Brasilien och att dödssiffran nyligen passerade 40 000 personer klarar landets sjukvårdssystem fortfarande av belastningen. Den bedömningen gör Världshälsoorganisationen (WHO), skriver Reuters. – Datan vi har just nu visar att systemet är satt under press men att det klarar av att hantera alla allvarliga fall, säger WHO:s nödlägeschef Mike Ryan.
Brasilien håller på att lätta på sina restriktioner trots att den dagliga dödssiffran de senaste dagarna legat på över 1 200 personer.

Den amerikanska delstaten Utah har beslutat att ta en paus i processen med att lätta på restriktionerna efter coronautbrottet, sedan antalet nya konstaterade fall åter skjutit i höjden, skriver AP.
Fallen började öka i samband med helgdagen Memorial day då många tros ha umgåtts i större grupper. Utahs guvernör Gary Herbert och delsatsepidemiolog Angela Dunn uppmanar nu befolkningen att noga följa direktiven om hygien och avstånd samt att bära munskydd.
Den senaste veckan har i snitt 320 nya fall om dagen konstaterats i Utah, de högsta siffrorna sedan smittan bröt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.