Jag tycker det är bra att folk reagerar där det finns korruption som nu i Bulgarien

Folk blir med rätta förbannade när man ser att det finns korruption. Det är vad som sker nu i Bulgarien där vreden är mycket stor. Bulgarien har tillhört det kommunistiska blocket och då finns mycket av den kulturen kvar och därmed finns det också en massa korruption. Det är mycket märkligt att kommunismen som är diktaturer och lika dant är det när högerextrema styr. Det finns många exempel på det och i båda systemen lider folket. De gamla kommunisterna blev en del av socialistpartiet. Vi var det på en vecka när man kunde flyga direkt från Umeå och bodde på ett TUI hotell med All Inklusive. Det var fantastiskt bra med bra käk som ingick, det går inte att få bättre. Vi bokade tidigt även detta år för månadsskiftet maj/juni men så kom Corona viruset och förstörde allt. Bulgarien är ju Europas fattigaste land och där är det billigt och i fattiga länder där finns det vissa som skor sig ordentligt. Jag har alltid stöttat folk som protesterar mot korruption och där vissa skor sig på andras bekostnad. Men jag har även varit dit en gång för 14 år sedan men då var det annorlunda.

Så här skriver Omni om det som händer nu i Bulgarien. I åtta dagar har invånare i Bulgariens huvudstad Sofia gett sig ut på gatorna för att protestera mot korruption och kräva en regeringens avgång, rapporterar Ekot.
I centrum för kritiken står premiärministern Boiko Borisov, som bland annat anklagas för penningtvätt, bidragsfusk och att ge fördelar till landets oligarker.
I nästa vecka väntas oppositionen försöka väcka en misstroendeförklaring mot regeringen, men enligt bedömare talar lite för att det kommer lyckas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.