Belastningen på sjuvården av covid minskar

Nu sker det att belastningen inom sjukvården den minskar och i 12 regioner finns inga covidpatienter på IVA. Det är ett bra tecken för oss alla. Nu börjar dock hösten vilket brukar betyda att vi får influensa men det finns det vaccin mot och skulle tro att det är bra om man tar en spruta mot den. Där kommer det säkert rekommendationer om vaccinering. Nu kommer det förhoppningsvis även ett vaccin mot Corona. Det skulle vara mycket välkommet. Sverige har gjort är att teckna ett avtal om 6 miljoner doser i den gemensamma upphandlingen som EU gjort med det Brittisk Svenska företaget Astra Zeneca.

Svt text har skrivit följande ”Belastning inom sjukvården minskar
Belastningen på sjukvården avtar,
enligt Thomas Lindén avdelningschef vid Socialstyrelsen. Tolv regioner har i nuläget inga covidpatienter alls på iva, uppger han.

Karin Tegmark Wisell, avdelningschef
på Folkhälsomyndigheten, bekräftar bilden. Hon säger att vi är i ett läge där vi har enstaka dagar utan nya ivafall. Enligt henne befinner vi oss i
en platåfas på nationell nivå men att
bilden är varierad i landet.

I Skåne finns en trend till ökning,
medan fallen i Sörmland minskat betydligt. I Stockholm är det en platåfas. Slut citat text tv

En kommentar

  1. Stefan

    Har du sett hur det är i vården? Innan pandemin fanns problem och personal gick på knäna. Från att ha hög belastning, blev det under pandemin, väldigt hög belastning. Om den då minskar är det tillbaka till hög belastning. Det innebär tajta scheman, underbemanning och låga löner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.