De som inte kan parkera rätt på P-rutan ska bestraffas. Många cyklister saknar trafikvett

Nog måste UPAB även kolla de som parkerar i P-Huset Nanna. Idag när jag var dit var det en som hade parkerat så nära mig på förarsidan att det var helt omöjligt att ta sig in i bilen på förarsidan. Var nog så nära som 20 cm. Jag hade parkerat mitt i P rutan. Visst är de litet små rutor men det gäller att tänka även på de som står bredvid när man parkerar. Enda var det en person som var för stor och bred som inte kunde ta sig ur eller så kunde inte föraren parkera en bil. Jag tror det finns ingen annan åtgärd mot de som parkerar så illa än kraftiga böter. Jag fick ta mig in från passagerarsidan och är fortfarande så vig att jag klarade av det. Jag skrev upp numret före jag klev ur bilen ifall någon dörr slagits mot min bil och skadat lacken.

Jag var senare och körde förbi i universitetsområdet förbi universum och jag kan bara konstatera att cyklisterna måste vara fullständigt okunniga om vad trafikmärkena betyder. Det är bara på ett ställe tror jag där cyklisterna har företrädare men i stort sett vid varje övergångsställe kommer det cyklister som bara kör över med full fart. Jag tror att de tror att de har företräde överallt eftersom man infört det på några platser i stan och jag tror inte dessa är läskunniga eller inte kan vägmärken.

Den här regeln fungerar inte eftersom cyklisterna inte har någon som helst respekt för trafikreglerna. Nu är det tur att på de flesta ställena hinner bilisterna bromsa in så att olyckor kan undvikas. Men i stället står det bilar på många ställen och spyr ut avgaser vilket är långt ifrån bra inte inom centrum där luften är tillräckligt förorenat och det blir så även inom sjukhus och universitetsområdet. Cyklister som kör mot reglerna måste straffas och allt ansvar ska inte läggas på bilisterna. Jag har inte sett någon miljökonsekvensbeskrivning om detta med hur bilarna får stå stilla men jag är säker att det ger en större nedsmutsning än tomgångskörningen. Det behövs kanske ett körkort för cyklister och det här ska man inte skylla på den unga generation utan det är vuxet folk som inte bryr sig om andra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.