Seger igen för Björklöven mot Vita Hästen och därmed fortsatt serieledning

Björklöven tog tredje raka segern i går kväll borta mot Vita Hästen. I första perioden tycker jag man var riktigt illa ute och låg under med 1-0. Det var endast ett utmärkt målvaktsspel av Kevin Poulin som gjorde att Björklöven inte redan var ett förlorande lag. Delas mål kom till med god hjälp av en Björklövenspelare. Hemmalaget sköt dubbelt så många skott och vann skotten med 14-7. Jag tycker det såg ut som man inte var riktigt taggade eller vad det berodde på. Det var inte första gången den här säsongen som spelet i första var dåligt.

I andra perioden kom man ut som en helt nytt lag och dominerade matchen. Skapade många chanser men målen lyste med sin frånvaro. Men man lyckades inte förrän det var knappt 2 minuter kvar som Ottosson kvitterade efter ett snabbt och bra uppspel där Andreasson fick i väg ett misslyckat skott men på returen var Ottosson framme och gjorde sitt första mål för säsongen. Andra perioden hade Löven nästan dubbelt så många skott men deras målvakt den gamle Lövenspelaren Adam Verner var bra i målet och skotten vann Löven med 13-8.

Tredje perioden tycker jag att man åter blev mindre aggressiva och jag trodde det skulle vara oavgjort och matchen skulle gå till förlängning.. när det var ca 5 minuter kvar kom Löven till ledningen med ett mål av Oskar Sten. Men det gick knappt en minut till så var Hästen i kapp och det var återigen 2-2 på resultattavlan när de hade tagit Verner av planen. Vita Hästen drog på sig en utvisning när det var 3 och en halv minut kvar och den chansen tog Björklöven vara på med ett mål av Crandall som blev segermålet. Utan Kevin Poulins spel tiden som var kvar så hade matchen gått till förlängning för efter 59:22 fick Hutchings ta plats i utvisningsbåset. Skotten i sista vann Vita Hästen med 13-12. Det var trots allt en styrka att gå segrande ur matchen och nu får man ingen match förrän nästa onsdag. Skönt trots allt att man vinner matchen utan att ha spelat bra. Vita Hästen har ett betydligt bättre lag i år än tidigare.