Dragonskolan kommer att stärka Umeå som bästa idrottsstad

Jag blir jätteglad när jag ser att Dragonskolan till hösten kommer att erbjuda program för lokal idrottsutbildning. Du ser mer vad innehållet när du läser pressmeddelandet som jag lagt in i bloggen. Det är mycket bra att kombinera idrott och studier. Man vet att idrott och motion gör att man får bättre studieresultat. Umeå har ju också ett idrottsuniversitet och efter utbildningen på gymnasiet hoppas jag att det finns avtal med Umeå universitet förutom de som redan idag finns. Jag hoppas att det blir lämpligt för att några duktiga skidungdomar kommer att gå utbildningarna som finns. Jag tycker detta var mycket bra av Dragonskolan. Då här ser pressmeddelandet ut.

För att möta det stora intresset av att kombinera gymnasiestudier med idrott kommer Dragonskolan inför hösten 2021 erbjuda fyra program inom LIU (lokal idrottsutbildning); Barn- och fritid, Ekonomi, Naturvetenskap och Samhällsvetenskap.

Elever som söker till något av dessa program kommer att kunna kombinera sin idrott med studier inom ramen för Dragonskolans idrottsgymnasium. Detta ger förutsättning för eleven att under hela gymnasietiden kombinera studier med schemalagd tid för att utvecklas inom sin idrott.
– Att samla elever med idrottsinriktning i egna klasser möjliggör även en bättre schemaläggning och ger förutsättning för att skapa en tydlig idrottsprofil, säger Pontus Clarin, områdeschef för gymnasieskolan.
Alla idrotter kan bli aktuella
. Dragonskolans idrottsgymnasium erbjuder möjlighet att under alla tre år få utöva din idrott som individuellt val. Idrott som individuellt val kallas även för LIU (lokal idrottsutbildning).
– Vi erbjuder ett individuellt upplägg utifrån individ och idrott. I större idrotter har vi egna tränare. Om du istället utövar en individuell idrott eller om vi inte har tränare inom din idrott, tar vi kontakt med din förening/tränare för att lägga upp en gemensam plan för din utveckling, säger Jennifer Hedström, rektor på Dragonskolan.
– Det handlar såklart om möjlighet till utövande av din idrott under skoltid, men också andra viktiga delar för ett hållbart idrottsliv som exempelvis rehab, kost, idrottspsykologi och återhämtning. Alla idrotter kan bli aktuella om intresse finns och det är möjligt att genomföra, påpekar Jennifer.
Samma utbildning
På de aktuella programmen erbjuds Dragonskolans idrottsgymnasium på en inriktning vardera; Fritid och hälsa med yrkesutgång Personlig tränare, Juridik, Naturvetenskap samt Beteendevetenskap.
– Om du väljer att läsa din utbildning inom Dragonskolans idrottsgymnasium kommer du genom individuella valet att fördjupa dig inom din idrott under tre års tid. Du kommer att gå i samma klass som andra som också värderar sin idrott högt och vill kombinera idrott och studier, säger Jennifer Hedström.
För mer information kontakta:
Jennifer Hedström
Rektor, Dragonskolan
[email protected]
‪070-567 26 06‬

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.