Storbritannien förbjuder försäljning av bensin och dieselbilar till 2030

I Storbritannien blir det ett säljstopp på bensin och dieselbilar om 10 år det vill säga 2030. Det är tidningen Financial Times som har skrivit om detta men de uppger även att det är en del i ett grönare paket som Boris Johnson kommer att presentera sena i veckan. Det är dock ett framflyttande mot tidigare beslut om 5 år. Elbilar står idag för 7% av all bilförsäljning i landet. Branschen i sin tur kräver en kraftig satsning på laddinfrastrukturen. Jag tycker trots allt att detta är glädjande och att det trots allt kan ske där ledaren som lägger förslaget är en högerpartist. Här har de svenska moderaterna något att lära. De tycker förbrukningen av fossila bränslen är för låg så det vill sänka skatterna på drivmedel.

2 kommentarer

  1. Björn

    Bra att det finns två partier som inte är landsbygsfientliga. Väldigt tyst i leden om den stundande förändringen( i praktiken slopade) avdragsrätten för arbetsresor. Vad är din ståndpunkt i den frågan Lennart?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      När det gäller avdragsrätten för resor till och från jobbet tycker jag det är viktigare med en bra infrastruktur. Som vi har det i Västerbotten med Sveriges dåligaste vägar så dåliga att man sänker hastigheten tror jag att det är betydligt viktigare för de som vill bo ute på landsbygden. Jag tror även att tillgången på bredband är viktigare än avdragsrätten för arbetsresor. Jag tror att vi är inne i en stor förändringen när det gäller arbetsplatserna och att det i framtiden blir betydligt fler som både vill och Jan jobba hemifrån. Jag tror således att infrastrukturen ska vara bra är viktigare. Frågorna ställs alltid mot varandra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.