Anställd vid Humana Omsorgs beordrades stanna kvar på jobbet trots hon var covid smittad

Går vinsten före de som är i behov av vård och omsorg. Något annat kan det inte vara som gjort att Humana Omsorg i Lerum beordrades att stanna kvar och jobba trots att hon hade testats positivt för covid-19. Självklart är chefen på kommunens omsorg besviken på företaget och att företaget i fråga har bra betalt för jobbet. Det här måste vara ett skäl till att säga upp ett avtal. Vi befinner ju oss i en pandemi och de som inte sköter sig ska befrias från uppdraget. Den som beordrade personen i fråga att stanna kvar trots att den var smittad ska tvingas hå ifrån jobbet för alltid.

Så här beskriver Omni detta. ”En anställd på ett demensboende i Lerum uppmanades att stanna kvar och jobba sitt pass – trots att hen testat positivt för covid-19, rapporterar GT.
Händelsen inträffade den 5 december – mitt i den andra coronavågen – och agerandet motiverades med att nattbemanningen annars inte gick att lösa.

Atosa Jakobsson som är ansvarig för kommunens äldrevård säger till GT att förtroendet för Humana Omsorg, som driver boendet, nu är ”naggat”.
– Det finns ingen ursäkt för det som inträffat, säger Jakobsson, och tillägger att äldreboendet är ett av de bäst betalda i kommunen och borde kunna säkra bra bemanning.” Slut citat omni

En kommentar

  1. Nils Andersson

    Utgår från. Att en polisanmälan görs. Av facket. Som organiserar. Berörd personal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.