Kriminalpolitik med brott och straff

Brott och straff ska jag ta upp för en gångs skulle. Däremot är jag ganska säker på att man måste göra som mina efterträdare gör idag nämligen satsa mycket på ett förebyggande arbete. En som hamnar i en brottslig bana hamnar även ofta i droger och alkohol mm och kostade i början 10 talet enligt beräkningar under sin livslängd då 30 miljoner för skattebetalarna i kommuner, regioner och staten främst kriminalvården. Det är lätt att spara pengar genom att ha ett förbyggande arbete och stoppa inflödet till utanförskap och brott. Unga människor ska ut i jobb punkt slut.

Jag tycker även att staten ta sitt ansvar och ett är nu att se till att man har lokaler där man låser in de som förtjänar det enligt domstolarna. Det finns brott som jag tycker ska ha betydligt strängare straff och det är sexualbrott och främst de som utförts mot barn och ungdomar. Många av de som utsätts för brotten får leva under trauman och lider av dessa i ett helt liv.

De som också utsätts för hotbrott av olika slag där är straffen även för låga. Det här har visat sig bland annat genom att unga människor sällan törs ställa upp och vittna för brott de utsatts för eller som de veta har skett. Många där är även narkotika inblandad. Våld mot kvinnor och våldtäkter är andra brott där straffskalorna är för låga. Jag har tagit upp några fall av brott som jag tycker borde ha skärpta straff men en ordentlig genomgång av straffskalorna borde nog genomföras. När det gäller straffen för unga brottslingar bör man också i kombination med straffen vidta åtgärder och utbildning för att undvika återfall. Man ska kunna göra listan lång om vad som behöver göras och dit hör även hedersvåld. Många brottslingar döms även till utvisning och de ska självklart verkställas omedelbart och även de som inte har rätt att stanna tex de som dömts för att de är en risk för rikes säkerhet. Vi ska inte behöva ha personer här som är en risk för rikets säkerhet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.