Den nya så kallade superligan i fotboll har väckt starka känslor och motstånd

Det blev ett djäkla liv om den nya fotbollsligan i Europa. Ja det måste väl den sekt som startat detta ha insett. Att de kapitalister som äger dessa storklubbar trodde att man skulle få fansen med sig visar på att de saknar all känsla för idrotten och supportrarna som är de som finansierar idrotten. Det här har säkert kommit till för att man ska kunna tjäna mer pengar. Det är inte många av klubbarna som numera ägs av personer från de länder där klubbarna ligger. Nu vet jag inte men det var från början att det var någon multimiljardär från Thailand som var i spetsen.

Visst är det lätt att fatta att det är av ekonomiska skäl man beslutat om superligan. Men när man sett vilka enorma summor pengar som transfers och spelarlöner handlar om kan det inte finnas en sund ekonomi. Många klubbar har ju dålig ekonomi och inte undra på detta. Nu tror inte jag att tanken på en superliga ger den ekonomiska tillväxt man spekulerar i då det inte kan vara någon höjdare att se ”storlagen” möta varandra hela tiden i stället som nu när det är ligamästarna och topplagen i de nationella ligorna som får kvala sig till de stora finalerna.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson reagerade också mycket kraftigt liksom UEFA som är en stor arrangör av toppfotboll. Att stänga ute spelare från landslaget tror jag inte förändrar synen på de cyniska klubbägarna. Däremot kan man fundera över om de avtal man har med spelarna är giltiga för nog innehåller de vilka åtaganden som finns. Däremot har idrotten i de flesta länder varit organiserat demokratiskt men det är ju inte klubbägarna vana vid. Jag tror och hoppas att man skjuter sig i foten bara genom den hemlighets process som varit vid framtagandet av ligan. Tror inte ens det gagnar de klubbar som finns med. Hoppas att TV kanalerna som nu finns inte hoppar på tåget och att klubbarna får göra det själva. Skulle även misstänka att dessa stora klubbar inte har så myckets övers för damfotbollen då flera av dem säkert inte ser den delen som lönsam. Vi får med spänning se vart detta tar vägen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.