Det är mycket som vaknar nu både djur och växter men tyvärr ökar även coviden trots att vaccinering pågår

Nu när våren har kommit är det mycket som vaknar till liv igen. I vinter där jag är född i Långvattnet fick Magnus huset av min far då vi ville inte äga något hus tillsammans. Inger och jag hyr detta på heltid och åker därifrån om Magnus skall dit. Det är ett djäkla slit att hålla igång huset och tomten och det känns i kroppen när man ska göra något. I vinter har dessutom snön och blåsten rivit ett stort byggtält som jag gjort till vedbod. Det är bara skrot kvar av den ställning som hållit tältet uppe men platsen där det står är välgjord men nu blir det att stappla och täcka över veden.

Det är mycket snö kvar och bra med is men sjön håller på att stiga av att det töar. Grävlingen det odjuret har också vaknat och börjat böka i komposten och runt huset så det blir att jobba med gräsmattan och stänga in blomsterrabatten. Björnen brukar även vara i byn men nu hade man sett den i grannbyn jagandes en älg som de sa en fjoling. Han har haft för vana att skita på stigen till källan och till pärlandet men har inte fått se den levande och inte död heller för den delen. Det har varit strålande väder men sol från en molnfri himmel och upp till 15 grader plus men det känns att man behöver lite solkräm i ansiktet så man inte bränner sig. Har även gjort fågelholkarna klara för flugsnapparna men köpte flera solrosfrö säckar för många för nu kommer inte vinterfåglarna hit längre.

I vilket fall som helst känns det skönt då det om några dagar är tre veckor sedan första sprutan och så att man slipper vara till belastning för den som troget har sett till att vi haft mat hemma. Det kändes faktiskt befriande när man fick första sprutan men det ser otäckt ut hur fler och fler drabbas av covid och blir sjuka och en del får sätta livet till då man inte vaccinerats och en del nekar att ta AstraZenecas vaccin trots att om de inte tar sprutan kan man bli sjuk och dö. Det är många som bär ett ansvar för att folk inte tar sprutan och riskerar att dö eller smitta andra då biverkningarna är så små som en på 200000 och jämfört med P piller där risken är en på 2000 och även det är en liten risk för annars har det varit stopp för P-Piller. Men det ljusnar nu ute och det känns som att husarresten är på väg bort. Men jag tror det tar lång tid innan det går att leva som förut

2 kommentarer

 1. Fredrik

  Lennart, du har aldrig varit i husarrest. Att inte umgås eller träffa andra innebär inte husarrest. Du har haft möjlighet att gå ut på promenader, ofta dessutom. Du vet kunnat stå fem meter ifrån vänner du mött på dina promenader och pratat med dem.

  Att kalla det husarrest är ett hån mot dem som verkligen är satta i husarrest.

  P.S. Supportrarna betalar en liten del av kostnaden för ett fotbollslag. Merparten betalas av sponsorer.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Supportrarna betalar det mesta av TV rättigheterna då de köper sin abbonemang som är den stora inkomstkällan till SHL eller runt 50 miljoner per säsong där de Allsvenskan lagen får några miljoner. Det finns också statistik på hur många som ser de olika klubbarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.