Västerbotten har återgått till att ha lägst smittspridning

I Västerbotten är vi bra när det gäller att följa regler. Vi har överlag haft en låg smittspridning när det gäller covid. Men för en tid sedan hände något oväntat att man gick från låg smittspridning till högst i landet. Nu har vi bättrat oss och gått från högst till lägst igen på några veckor. Det måste bero på att vi har blivit bättre igen på att följa de råd som kommer.

Så här skriver Omni om detta. Västerbottens län har på några veckor gått från högst antal bekräftade fall av covid-19 till lägst, rapporterar SvD.
Regionens kommunikationsarbete lyfts fram som en framgångsfaktor. Man har bland annat satsat på en hög grad av synlighet samt geografiska punktinsatser där läget har varit som värst.
– Vi försöker lyfta positiva exempel på vad man kan göra, till exempel ses och grilla utomhus eller se en film på distans och sedan ringas och prata om den. Och att vara en ständig påminnelse om att det är ett allvarligt läge, säger Gabriella Bandling, kommunikatör på Region Västerbotten, till tidningen.
Antalet patienter som vårdas på regionens sjukhus har sjunkit till 32. I mars behövde 80 smittade personer vård. Slut citat Omni

Men för att man nu är lägst igen gäller det att inte slappna av. Vi har ju nära till Västernorrland och Örnsköldsvik där smittspridningen är stor så det gäller att hålla i och inte börja träffas inomhus i det vinterväder som kommit tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.