Fy fasen vad vatten ställer till med om det kommer för mycket

Tyskland Men även Belgien har haft enorma problem med översvämningar och lerskred. Såg bland annat på detta med skred i ett program i går kväll på Kunskapskanalen. Det är inte allas ovanligt och sker i stort sett flera tusen varje år i alla världsdelar. Mycket regn i bergiga områden gör att jorden mättas och det blir en samling av allt i de områden som är avrinningsområden. Det är såna enorma krafter som sätts i rörelser så allt följer med i dess framfart ut mot havet eller sjöar. Nu är det Europa och framför allt Tyskland det handlar om och Tyskland har dessutom val i höst då Merkels efterträdare ska utses. Det som är annorlunda i Tyskland gentemot Sverige är intressant. Man gör inte bland politikerna skyller på sina politiska motståndare vilket man ska ha respekt för. Här har nog inte minst Ulf Kristersson något att lära sig om han förstår det.

Så här skriver Omni om det politiska efterdyningarna i Tyskland av det som skett på grund av nederbörden.
Efter de katastrofala översvämningarna i Tyskland väljer de ledande tyska politikerna sina ord med omsorg, skriver DN:s Lovisa Herold i en analys. De aktar sig noga för att anklagas för att försöka vinna politiska poänger på förödelsen, påpekar hon.

”Ingen vill säga ’vad var det jag sa’ när hundratals människor dött”, skriver Herold.

Hon konstaterar att detta bland annat har fått till följd att De Grönas kanslerkandidat Annalena Baerbock ännu inte nämnt klimatförändringarna i samband med översvämningarna trots att det är en av partiets profilfrågor.

SvD:s Rikard Rosell skriver att katastrofen kan bli avgörande för vem som kommer att efterträda Angela Merkel efter höstens val. Han påpekar bland att Gerhard Schröder lyckades vända en knackig valrörelse till seger 2002 genom sitt resoluta agerande i samband med det årets översvämningar.

”Precis som tidigare blir nu hanteringen av den senaste översvämningen en viktig pjäs i det politiska spelet”, skriver Rosell. Slut citat från Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.