Militären i Colombia har gjort ett bra jobb som tagit 6ton kokain i beslag.

Man måste ge beröm åt militären i Columbia som många gånger har fått ovett att man inte agerar mot knarket och knarkkartellerna. Nu har man lagt beslag på hela sex ton kokain. Knarket hittades hos gerillagruppen ELN i ett knarklabb som tillhörde gerillagruppen ute i landets djungel. Gerilla gruppen använder som många andra grupper i Colombia drogerna för att finansiera sin verksamhet. Nu var det militären som fann detta och inte polisen. Alla som agerar mot varbölden knark ska ha en stor eloge för droger ställer till oerhört många problem och mycket våld till och med i Sverige. Mycket av de skjutningar som sker är orsakad av kampen om knarkmarknaden.

Så här beskriver Omni tillslaget
Colombias militär har lagt beslag på sex ton kokain ute i djungeln rapporterar AFP. Drogerna hittades vid ett knarklabb som tillhörde gerillagruppen ELN. Landets försvarsminister säger att det gigantiska tillslaget är ”den viktigaste motgången för ELN:s droghandel i år”.
Kokainet skulle ha skickats till Mexiko och USA, uppger colombianska myndigheter.

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Fredsfördraget mot Sendero Liminoso har hjälpt till. Inte perfekt och hålls inte av alla – men ändå. Lägg märke till att det jobbades fram av en högerpresident (Santos)! I motsats till en del vänsterkollegor avgick han även sedan han suttit de perioder han fick.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror det blir svårt med fredsträvanden oavsett höger eller vänster. Det är nog inbyggt kortuption

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.