Kommer Afghanistan bli en bas för olika terrorgrupper.

Kommer Talibanernas seger i Afghanistan att öka antalet terrorattacker. Det kommer det att göra inom något år enligt terrorforskaren Ranstorp. Det beror på enligt honom att terrorgrupper kommer att få tillgång till platser där man kan ha sina träningsläger. Det är nog mycket troligt då man tror att tex IS har krigat på Talibanernas sida. Det gäller nog för alla länder inom EU att jobba för att det inte kommer att ske. Nu kommer det också att försvinna Natotrupperna från Afghanistan och då måste man på annat sätt syns det som händer i landet.

Så här skriver Omni om detta Terrorforskaren Magnus Ranstorp befarar nya terrordåd i västvärlden och tror att länder i väst kommer att märka effekten av talibanernas seger i Afghanistan om ett och ett halvt till två år, skriver Nettavisen.
I en intervju med den norska tidningen säger Ranstorp att det finns en rad terrorgrupper som stridit med talibanerna, däribland Haqqaninätverket som beskrivs som en länk till al-Qaida. Han nämner även IS-gren i regionen.
Dessa grupper har nu möjlighet att bedriva träningsläger och planera terrorangrepp, säger Ranstorp.
– Nu bör USA skicka in drönare och missiler för att slå ut träningsläger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.