Vi blev för andra året i rad utsedda som Sveriges bästa idrottsstad

Så blev Umeå Sveriges bästa idrottsstad igen. Vinnaren utses av SvT sport och en jury på 50 personer som rangordnar städerna. Sedan räknar man ihop de poäng som jury satt. Det här är andra gången på raken för vi blev vinnare även 2020. Jag fick upp hoppet redan i går när den som var 3:à presenterade, då tänkte jag att nu har vi Beata chans igen för att vi skulle ramla ur listan var otänkbart. Första segern kom 2018, och i år var det 11:e året. 3 av 11 överst på pallen är mycket bra.

Vi har självklart bidragit mycket från Umeå kommun till detta. Det är två frågor som är viktiga och det är främst att måste ha anläggningar till att hålla till på och där har vi länge satsat mycket på att bygga anläggningar. Vi har om jag nu minns rätt aldrig sänkt föreningsstödet som många andra kommuner gjort i kärva tider. Det är ett viktigt stöd till aktiviteter för unga. Jag var lite orolig att det inte skulle bli seger då många av världens bästa skidåkare lämnade Umeå.

Jag tycker vi ska vara stolt över våra föreningarna och dess ledare och främst alla ungdomsledare som lägger ned mycket ideell tid för ungdomarna. Det är bra att vinna två år i rad men vi har nu vunnit 3ggr och dessutom 3 andraplatser av de 11 gånger man utsett bästa idrottsstad. Vi får hoppas att klubbarna fortsätter med sina framgångar och skulle både UIK och Björklöven gå upp till högsta serien kommer det att finnas chans nästa gång. Vi ska sträcka på oss för att vi vann men då har vi en slogan som heter ”Vi vinner i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.