Kommer IS med en terrorattack mot alla människor vid flygplatsen i Kabul.

Hur länge får USA stanna i Afghanistan. Biden har sagt att man ska vara ute ur landet vid månadens slut men det är många bland annat Storbritannien som tycker man måste förlänga tillbakadragandet så man hinner evakuera allt folk som ska därifrån. Det säger dock Talibanerna helt nej till och vad händer då om man stannar. Det är nog mer somnat spela på Lotto om man luskas få ut alla som ska ut ur landet vad det nu kommer att heta. Samtidigt är ju dessa folksamlingar vid flygplatsen utmärkta mål för IS och deras Självmordsbombare.

Så här beskriver Omni detta med risken för terrorhot. USA:s militär håller på att etablera ”alternativa rutter” till flygplatsen i Afghanistans huvudstad Kabul. Anledningen är att IS utgör ett hot på och omkring flygplatsen. De stora folkmassorna är en möjlig måltavla för självmordsbombare, säger två amerikanska försvarstjänstemän som CNN pratat med.
– IS kommer med stor sannolikhet att försöka genomföra en attack på flygplatsen.
Hur rutterna kommer att se ut är topphemligt, men talibanerna känner till planerna och samarbetar med USA, enligt en av källorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.