Bloggen ikväll handlar om Kvarken samarbetet men även ishockey och matchen Björklöven mot Tingsryd

Nu idag fredag har vi haft vårt första möte i den nya organisationsformen Kvarken EGTS där vi möttes. Vi hade det i den finska staden Kurikka där det bor ca 20000 invånare och har en mycket stor verksamhet som heter jordbruk där det även ingår förädlingsindustri och ligger söder om Vasa i södra Österbottens förbund. En trevlig stad och ett varmt mottagande av kommunfullmäktiges ordförande som var den store skidlegenden Juha Iisakki Mieto som var en riktig legend och när jag berättade att jag var från Umeå fick jag uppdrag att hälsa till Toini Rönnlund vilket jag redan nu har genomfört.

Nu börjar framtidens arbete för det gränsregionala arbetet som inte bara ett arbete i ett projekt som sedan ska bli något bestämt. Vi gjorde många projekt tex om den nya färjan och behovet. Till sommaren blir det även en festival en dag i Vasa då kvarkenrådet firar 50 år och Umeå 400 år. Vi ska förutom de projekten arbeta deT gränsregionala samarbetet som kommer att ge nytta i de båda länderna för projekten ska röra en verksamhet i våra länder. Vi ska även jobba med det interreg program som just har blivit godkända av våra regeringar men som blivit påverkad av den pandemi som härjat i våra länder och bristen på möten med varandra.

Läs mer om Kvarken samarbetet på vår hemsida som finns på Kvarken.org.

Jag ska i den här bloggen ta upp kvällens ishockey där Björklöven spelar sin match borta mot Tingsryd. Björklöven har endast en förändring i laget vad jag har kunnat se och det är ett målvaktsbyte där Joona Voutilainen vaktar kassen och han gjorde en mycket bra match han senast vaktade målet. Jag tycker det är bra att man har två bra målvakter. Den ende som saknas av de ordinarie spelarna är Axel Ottosson men han är nog tillbaka nästa vecka. Björklöven har varit mycket effektiva och gjort mål när det dykt om chanser. Många har gnällt över spelet men det tycker jag man gör fel i utan alla matcher går ut på att vinna matcherna. Det finns inget annat som räknas är poängen och de får spela hur man vill bara man vinner. Tingsryd har haft en trög start och har endast tre poäng och dessa tog man i senaste matchen hemma mot MoDo med 5-0. Det visar att det blir ingen lätt match för Björklöven. Vad som är viktigt i den här matchen är att Björklöven gör första målet för Tingsryd vinner när man gör första målet på Nelson Garden Arena. Vi hejar på Björklöven och hoppas det blir tre poäng i kväll där matchen börjar 19:00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.