Bygg ut elen i södra Sverige, Norrlandselen behövs för den gröna omställningen som är på gång, bygg inte nya ledningar söderut då säljs elen som behövs till länder söder om oss

Jag tycker det är mycket märkligt att moderaterna säger nej till all vindkraft. De måste ha något fel i huvudet då man inbillar sig att all energi ska byggas i Norrland. Som ni vet är jag inte motståndare till Kärnkraft utan snarare för. Däremot tycker jag inte det är en sak för staten att gå in med pengar till ett energislag som kärnkraft. Marknaden i alla fall den nya gärna industrin som batterifabriker anser inte att kärnkraften är en grön energi. Det tycker inte det är hållbart att få en restprodukt som ska lagras säker i 100 000 år. Vem kan kontrollera detta så fruktansvärt länge och det måste man acceptera. Det finns ju enligt energiöverenskommelsen inget förbud mot kärnkraft men ingen har sökt att få bygga ut den. Det förstår jag också till fullo då den el som produceras blir för dyr.

Staten ska inte gå in och subventionera kärnkraft eller andra energislag eftersom det är marknaden och dess företag ska bygga. Den energi som produceras i Norrland ska användas i Norrland och den gröna industrin som ska ta bort den som ger så stora koldioxid utsläpp. Det är fel att bygga ut överföringskapaciteten söder för då kommer Energibolagen att exportera energin till de länder som använder kol till att producera el.

Jag har inte gillat Miljöpartiets energipolitik men de har helt rätt i sina angrepp på den moderata energipolitiken som Omni beskrivit här.
Det tycks inte finnas gränser för hur motsägelsefull Moderaternas energipolitik kan bli, skriver MP-politikerna Lorentz Tovatt och Emma Lindqvist i en debattartikel i Norran.

Enligt dem säger M i princip kategoriskt nej till vindkraftsprojekt som tillsammans skulle kunna bidra med mer el än all befintlig kärnkraft.
”Man beskriver elpriset som ett av Sveriges största problem, samtidigt som man ratar det snabbaste sättet att minska priset.”
Moderaternas energipolitik leder inte bara till högre elpriser för hushållen – den riskerar även att slå mot näringslivet, som snabbt måste ha billig el för att vara konkurrenskraftigt, skriver Tovatt och Lindqvist. Slut citat från Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.