Kina de stänger ned en stad med 13 miljoner invånare när man får 143 coronafall

Kina de kör den hårda vägen när det gäller Covid. De stänger ned en stad som har minst 13 miljoner innevånare när man har 143 covidfall under två veckor. I Sverige gnäller en del när vi stänger ned medan virusexperter tycker man stänger för lite. Högerregeringar är mindre intresserade av att stänga av och det syns även i Sverige när Timbro och MUF tycker att det stängs mycket. Det tycker jag är märkligt att man inte tänker på de enskilda människorna som blir sjuka och kan dö. I USA finns de som är mest motståndare bland den kristna högern

Så här skriver Omni om Kina idag
Kinesiska myndigheter har försatt staden Xian, som har över 13 miljoner medborgare, i lockdown. Staden har registrerat 143 covidfall under den senaste tvåveckorsperioden.
Invånarna uppmanas att stanna hemma. Varannan dag får en person per hushåll lämna hemmet för att köpa förnödenheter, skriver BBC.
Kina har mycket strikta regler kring smitta och en policy om att ha noll smittfall. Myndigheterna är särskilt angelägna om att hålla nere smittspridningen med anledning av att vinter-OS i Peking är mindre än två månader bort.

En kommentar

  1. Lennart Holmlund

    i. På söndagen rapporterades 206 nya covidsmittade i Kina, det högsta dygnsantalet sedan i mars 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.