Många som fått höga el räkningar har spekulerat och haft rörligt elpris medan andra har haft fast pris. Moderaterna vill staten ska stå merkostnader för de som spekulerat

Många av de som fått skyhöga elräkningar beror delvis på de själva. Nu vill moderaterna hjälpa och främst är det de som spekulerat när det gäller elen. De spekulerar främst för att de tror att de gynnar dem med lägre priser då det är ett stort överskott på el under vissa delar av året. Men vem tror att producenterna i längden kommer att producera el som ingen vill betala kostnaderna för. Jag och många med mig som har låst elpriset på hus har inte fått några höjningar och kommer inte heller att få.

Jag tycker det är mycket märkligt att Moderaterna vill prioritera de som spekulerat på elpriset och det verkar dessutom som om Moderaterna tror att alla människor jobbar med spekulationer, vilket är helt fel. Om jag fattar det rätt så ska man subventionera även vi som skött oss och handlat el på fast pris. Moderaterna har därmed gått ifrån att marknaden styr elpriserna. Ska man ha ett träffsäkert system är det bättre att subventionera matpriserna än elen för villaägarna som spekulerat i elpriset.

2 kommentarer

  1. L-G

    Ja, det är mycket röstfiske som pågår i elprisdebatten. De som gråter högst över det rörliga elpriset mitt i vintern är nog rätt tysta på sommaren. Och det är ju faktiskt fritt för var och en att välja elavtal.

    Men det är ju fler som röstfiskar. Det jag tycker är etter värre är det cyniska röstfiske som herr Ygeman ägnar sig åt. Att ”utjämna” elpriset mellan norra och södra Sverige, som han säger, låter säkert bra för de som bor söder om Dalälven. Det uppfattas förstås som att (s) vill sänka elpriset, i söder. Men det Ygeman talar väldigt tyst om är att ”utjämna” faktiskt innebär att varje sänkning i söder innebär mångdubbelt större höjningar för oss i norr. Abonnenterna i söder är ju många fler varför en ”utjämning” inte kan ske på annat sätt. Och att tänka sig att staten skulle subventionera en sänkning i söder via statskassan är ju bara att glömma. Men (s)-Ygeman och partistrategerna räknar förstås helt krasst med att (s) tjänar fler röster i söder än partiet förlorar i norr. Cynism i ett nötskal…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.