Ryssland måste kallas Satans mördare eftersom de mördar civila i samband med Kriget mot Ukraina

Man tror inte det är sant när man ser och läser om hur de ryska soldaterna beter sig. Nu har det kommit bilder från Butja som nog är det värsta man kan tänka sig. Det bakbinder civila och sedan skjuter dem i huvudet. Gör soldaterna detta efter eget bevåg eller har de ledare som ger order. De verkar vara ryssarna som gjort det men de förnekar allt som de ställer till med. De försöker förgifta och har mördat folk som är emot Putin. De fängslar också och dömer till långa fängelsestraff och få vet om de någonsin kommit ut levande. Nu vill de att FNs säkerhetsråd sammankallas då de förnekar att det är Ryssland som gjort detta utanför Huvudstaden som det visats bilder på. Självklart skyller de på Ukraina och väst världen.

Så här skriver Omni om det som hänt i Butja
”Bilderna på dödade människor i civila kläder på gatorna i Butja som kablas ut över världen är ett slag i magen, säger USA:s utrikesminister Antony Blinken till CNN.
– Det här är verkligheten av vad som pågår varje dag så länge Rysslands grymheter mot Ukraina fortsätter, säger han.
En lokal tjänsteman uppger för AFP under söndagen att 57 kroppar begravts i en massgrav i utkanten av staden. Nyhetsbyråns team på plats i Butja vittnar om ett tiotal döda som låg synliga eller delvis begravda i en lång grop.
Under lördagen sa stadens borgmästare att 280 personer begravts i en massgrav. AP:s bilder visar att flera av de döda är bakbundna.

Omni har skrivit om en oligark som är emot Rysslands agenda
Den tidigare oligarken och Kremlkritikern Michail Chodorkovskij uppmanar ryska miljardärer och politiker som flytt landet att officiellt fördöma president Vladimir Putins krig i Ukraina som brottsligt, skriver Independent.
– Du borde säga att Putin är en krigsförbrytare och att det han gör är ett brott, att kriget mot Ukraina är ett brott. Säg detta, och då förstår vi att Putin inte kontrollerar dig, säger han till tidningen.
Chodorkovskij var Rysslands rikaste man innan han greps 2003 och fängslades i tio år medan hans oljeföretag togs över av ryska staten. Sedan 2013 har han levt i exil.

USA vill att Ryssarna utesluts ur människorättsgrupper Omni skriver

USA vill att Ryssland utesluts ur FN:s människorättsråd efter anklagelser om att ryska styrkor dödat civila i ukrainska staden Butja, skriver Reuters. Enligt landets FN-ambassadör Linda Thomas-Greenfield har Ryssland begått grova och systematiska brott mot mänskliga rättigheter.
– Rysslands delaktighet i människorättsrådet är en fars, och det är fel, därför tycker vi att det är dags att FN:s generalförsamling röstar för att utesluta dem.
Det krävs två tredjedelars majoritet i generalförsamlingen på 193 medlemmar för att Ryssland ska kunna uteslutas. Slut

Kom ihåg tanken att Putin var KGB agent i gamla Sovjetunionen och det var nog vanligt under stora delar av Sovjetunionen att folk mördades och att det varit stora utrensningar gjorda av KGB och det talas även om den våldsamma vägen som gjorde att Putin kom till makten. Det finns en vana att mörda folk i Ryssland och varför ska de då inte använda metoden att mörda folk som de nu gjort i Ukraina. Här om något skulle Palmes ord ha klingat rätt. Han sa satans mördare om USA i Saigon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.