Det är helt ofattbart hur Ryssarna beter sig i ett krig och är de födda på denna jord

Ukraina har en lång lista med namn på de personer som man anser ha begått krigsbrott.listan har runt 2000 namn på militärer. Det låter mycket intressant men hur ska man få dem till en domstol är min fundering då ryssarna med säkerhet försvarar dem.

Så här har Omni skrivit om detta.
Ukrainsk underrättelsetjänst har publicerat en lista på vad man hävdar är ryska soldater som begått krigsbrott i Butja, skriver BBC. Listan, som publicerades på försvarsdepartementets hemsida, innehåller namn, födelsedatum, passnummer och tjänstegrad på omkring 2 000 militärer.
”Kom ihåg! Alla krigsförbrytare kommer att ställas till svars för brott som har begåtts mot den ukrainska civilbefolkningen”, går att läsa i anslutning till listan.
EU har sedan tidigare meddelat att unionen står redo att skicka utredare för att bistå med arbetet att kartlägga krigsbrott. Slut citat Omni

Detta var från en ort men man befarar att ryssarna har gjort lika dant i andra städer. Har man farit fram så i Butja är det väl mycket som talar för att det är samma system i fler orter som de tagit över. Jag tror att presidenten har rätt att det skett liknande saker på andra orter. Hur ser det ut i hamnstaden Maripol där det varit hårda strider länge törs man inte tänka på. Hur Ryssarna ska förklara detta i säkerhetsrådet är obegripligt. De gör väl som vanligt att det ljuger. Ryssarna sätt under detta krig måste innebära att sanktionerna måste vara kvar så länge Putin styr. Jag har svårt att tro att dessa avrättningar och mord inte är sanktionerade från högsta ort i alla fall från det militära. Det här är också viktigt att de ryska medborgarna får veta vad som hänt. Ryssarna verkar vara lustmördare

Så här har Omni skrivit om vad presidenten sa i natt
Det kan finnas ännu fler civila offer på andra orter än Butja, säger Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sitt nattliga tal. Presidenten besökte på måndagen Butja, utanför Kyiv, där civila begravts i massgravar och kroppar lämnats kvar på gatorna efter Rysslands reträtt. Hittills har omkring 300 civila offer hittats i staden, men enligt presidenten kan siffran komma att stiga.
– Och det här är bara en stad. En av många ukrainska samhällen som den ryska militären har lyckats inta, säger han.
– Det finns redan information om att antalet offer kan vara ännu högre i Borodjanka (nordväst om Butja reds. anm.) och några andra befriade städer. Zelenskyj kommer med anledning av de senaste händelserna att tala i FN:s säkerhetsråd i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.