Sverigedemokraterna är Sveriges enda ryssvänliga parti även om de just nu tonar ned det lite

Sverigedemokraterna försöker numera mörka sitt samröre med ryssarna. De har även visat sitt stöd till andra extrema högerpartier till exempel republikanska partiet i USA under ledningen av Donald Trump. De har även sett upp till Oban i Ungern och till högerpartiet i Polen. Det kom fram även förra veckan då en SD riksdagsman berömde ryssarna krig mot Ukraina. Det har även i EU parlamentet haft ett samarbete med extrema högerpartier. Nu har Sverigedemokraterna sedan Ryssarna började sin slakt i Ukraina försök mörk sina band till Putin och hans politik. Den politiken är också främlingsfientlig.
Vi ska aldrig glömma bort att Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt parti och som inte står upp för alla människors lika värde.

6 kommentarer

  1. Mique

    Hej Lennart! Jag håller med dig. Jag har, under ett drygt halvårs tid, slagits mot de onda krafterna, på Petter Nilssons blogg. Alla människors lika värde, existerar inte i kommentatörernas värld, på Petter Nilssons blogg. Däremot nästan enbart, skruvade högerextrema åsikter och våta drömmar om ”rysk demokrati”. Mvh, Mique.

  2. Berit

    Hur kan ett parti med sådan inställning till människor och som stödjer Putin tillåtas i vår fina demokrati?
    Det är fel på grundlag när detta hot mot vår sociala demokrati med värdighet för alla får riskeras på detta sätt.
    Se bara vad som händer med den stackars demokratin i Ukraina.

  3. charlottie gomenska

    huvet på spiken sd är inte bra som i ungern vill vi inte ha det. bra att du talar om sanningen det är val snart men vi magdalena kommer att vinna hon har bra jobbat och är ärlig inte som sd.

  4. Christer

    En intressant iakttagelse som absolut finner visst fog. SD har haft svårt att finna sin identitet när det gäller sitt ställningstagande som nationalistiskt parti, vilket de definitivt har förlorat på.
    Här krävs dock ett nyktert seende och bättre insikt i världspolitiken. Vid det kommunistiska Sovjetunionens fall (och med det resterande delar av Warsawapakten) hade det funnits möjlighet att införa demokrati i de aktuella länderna under de kommande åren. Tyvärr misslyckades detta i ett flertal av de före detta östblockets länder.
    Ryssland är ett exempel på detta, under ett antal år fortsatte högt uppsatta kommunister att tillskansa sig makt och rikedom på folkets bekostnad, precis som tidigare. Att nuvarande ledare har kommunismen i sina gener kan vi nog vara helt överens om, samma kommunism som regeringens stödparti V(pk) har hyllat under alla år.
    Detta fortsätter, våra två extrema ytterkantspartier, både SD och V har stöttat Ryssland. Skillnaden ligger nu i att SD (om än på tok försent) har insett sitt misstag och backar, medan stora falanger av V fortsätter att motverka Ukrainas rätt att försvara sig (bl.a. genom att motsätta sig leveranser av förnödenheter och vapen till Ukraina) och därigenom stötta Ryssland. Helt klart är att det finns kommunister kvar i Sverige med V som nuvarande politiska hemvist vilka tror på ett återuppstående kommunistiskt Sovjetunionen, och vill stötta deras ideal och idéer.
    Det kriminella ryska beteendet i Ukraina måste stoppas, både för det landets och resterande Europa, annars finns risken att vi alla hamnar under hammaren och skärans ledarskap. Redan nu har de ju infiltratörer (ex. nättrollet som gömmer sig bakom aliaset Mique) som försöker motarbeta all form av demokrati i vårt land.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror att nuvarande ställningstaganden från SD bara är taktik. Du såg väl den riksdagsman som hyllade kriget mot Ukraina. SD passar in på det ryska systemet men att stötta upp just nu när man ser det våld mot Ukraina är inte gångbart idag

  5. Gert Palm

    Tankesmedjan Vote Watch Europe har undersökt hur EU-parlamentarikerna röstar i frågor som rör Ryssland. Undersökningen omfattar 280 voteringar från 2019 och fram till nu.

    Enligt undersökningen är Sverige ett av de mest Rysslandskritiska länderna, vid sidan av de i Central- och Östeuropa.

    Sverigedemokraterna är de som röstat mest Rysslandskritiskt bland de svenska parlamentarikerna. Minst kritiska har Vänsterpartiet varit.

    /Sveriges Radio

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.