Högerpartiernas pensionsförslag mycket sämre än S-förslag och Moderaterna har grundlurat SD

Ja det är hur tydligt som helst att kunskapen om pensionssystemet är inte speciellt hög hos de samlade högerpartierna i det förslag som lagts till riksdagen. S- förslaget är 1000 kr mer i månaden med Moderaternas förslag är på 600kr mer i månaden men då ska man också betala slatt på detta och då försvinner en tredjedel.. Dessutom har man glömt att tala om att alla som får höjd garantipension får inte bostadstillägg.

Aldaran har synat pensions förslag noga och så ser analysen ut och jag delar hans beskrivning till fullo och att SD har moderaterna lurat
”Efter att nu satt mig in i högerpartiernas pensionsförslag från igår är det en stor fråga som gnager i huvudet. Hur har Moderaterna kunnat lura skjortan så totalt av Sverigedemokraterna?
 
Vad vi har att jämföra här är alltså två förslag om hur de mest utsatta pensionärerna ska få mer pengar i plånboken redan i höst. Regeringen föreslår att en halv miljon pensionärer ska få 1 000 kronor skattefritt från augusti.
 
Högerpartiernas svar är att höja garantipensionen med 600 kronor. M och SD har dock ”glömt” berätta att man måste skatta på deras höjning. En tredjedel av deras höjning når aldrig plånboken.
 
Skatten tar tillbaka ungefär 200 kronor. Kvar blir ca 400 kronor. Några hundralappar är en stor skillnad mot en tusenlapp.
 
”Men de vill ju höja bostadstillägget” Invänder ni. Ja, med 350 kronor för en ensamstående. Men här har de börjat avgränsa gruppen betydligt. Alla som får garantipension får inte bostadstillägg. Även detta ”glömmer” man att berätta.
 
Ytterligare något man ”glömmer” att berätta är att många kvinnor med låga pensioner lever tillsammans med män som har högre inkomster. Det kan göra att de inte får något bostadstillägg. På det sättet utesluter M och SD fler kvinnor från att ta del av höjningen.
 
Ska man höja pensionerna på allvar för undersköterskor, lokalvårdare och vårdbiträden så borde man göra det ordentligt – inte på ett sätt som gör dem beroende av sina män.
 
Men, om du nu ändå skulle beröras av bostadstillägget, så får du inte någon tusenlapp. Långt ifrån.
 
Det är också stor skillnad mellan augusti och oktober. Inte minst när priserna skenar. Pensionärerna behöver stöd så snart som möjligt.
 
Summan vid slutet av året är att pensionärerna som behöver det som mest får 5 000 kronor mer i plånboken med regeringens förslag. Med SD:s förslag blir det inte ens hälften av det. Hur kunde de gå med på det?
 
Först nästa år ska skatten sänkas – men där går mer av skattesänkningen till dem som har högre inkomster, än de som behöver pengarna som mest. Dessutom: hur påverkas socialtjänstavgifter som hemtjänstavgiften av skattesänkningen?
 
”Alla” pensionärer får kanske något i SD & co:s förslag. Men de som behöver det som mest kommer få betydligt mindre än med regeringens förslag.
 
Och jag tycker nog det här och nu är mer prioriterat att undersköterskan som slitit hela livet men får låg pension får en ordentlig höjning än att pensionärer med höga inkomster får ytterligare några hundralappar i sänkt skatt.
 
Hellre en tusenlapp till de som behöver det som mest än att de får några hundralappar för att de ekonomiskt gynnade pensionärerna också ska få några hundralappar.
 
Har Jimmie Åkesson medvetet svikit pensionärerna för att få komma in i värmen hos Moderaterna, eller är det bara så att Moderaternas ekonomer har lurat skjortan av kollegorna i SD?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.