Det är för djävligt och oförlåtligt att det ännu en gång att präster i Kyrkorna i USA avslöjats att ha gjort sexuella övergrepp på barn. Vad sysslar kyrkorna med?

Man har svårt att förstå varför manliga präster i olika kyrkor har sysslat med sexuella övergrepp. Förut har det mest handlat om övergrepp som präster gjort inom den katolska kyrkan och främst övergrepp på unga pojkar. Det har även avslöjats övergrepp inom Jehovas Vittnen. Det har avslöjats av personer som hoppat av den sektliknande församlingarna och den tystnadskultur som rått. Nu kommer nästa avslöjande och det är från USA och den största protestantiska samfundet baptistkyrka Southern Babtist Convention. Även här är det hundratals präster som gjort sexuella övergrepp främst på barn och som varit så inga som tre år gamla. Det är för djävligt och hemskt att präster i trossamfund sysslar med sexuella övergrepp och mot barn. Vad gör föräldrarna till barnen lever dem också i någon värld där man inte tror och avslöjar prästerna. I USA är det ofta den kristna högern som den fanatiska kristendomen finns. Det sägs att den kristna högern i USA radikaliseras och där även Donald Trump haft ett stort stöd. Vad gör nu det olika samfundet åt detta och försöker rensa ut de som gör övergreppen och anmäler detta till polisen och att det blir domstol och straff, hårda straff som blir resultatet

Så här skriver Omni om det avslöjats från USA
” Hundratals präster och anställda inom USA:s största protestantiska samfund, baptistkyrkan Southern Baptist Convention (SBC), anklagas för sexuella övergrepp inom kyrkans verksamhet, skriver AFP. Övergreppen ska ha skett främst på barn, och en del av offren ska inte ha varit mer än tre år gamla.
En oberoende utredning, som gjorts på uppdrag av kyrkan, visar hur ledarna för samfundet i åratal viftat bort anklagelserna. Enligt utredarna har offren ignorerats, misskrediterats och blivit tillsagda att inte vidta några åtgärder mot kyrkan ”även om det betydde att dömda förövare kunde fortsätta sin tjänst, utan att deras nuvarande kyrka eller församling blev varnade om detta”.

En kommentar

  1. Caanita

    Om man är höger eller vänster spelar nog inte någon roll när det gäller sexuella övergrepp. Tyvärr lever dessa ” gubbdjä….. r i en värld där dom tror att allt är tillåtet i den tro dom ser sig bekänna.
    Man undrar vad det är som styr deras handlingar, är det den kristna tron eller är det något annat organ? Man saknar ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.