Inflation i oppinionsundersökningarna till vilken nytta i annat än att sälja mer

Det haglar av undersökningar om hur väljarna tänker rösta och media får du hela tiden fortsätta med sina spekulationer. Ena gånger dömer man ut Magdalenas möjligheter att bli statsminister och nästa gång är det Kristerssons möjligheter. Dessutom är det fler media som undersöker vem vann debatten som hölls och moderaterna har flera gånger utropat Kristersson som vinnare. Den typen av röstningar beror främst på att partiet är bäst på att mobilisera röstande och dessutom är de och många andra typer av röstningar en ren bluff. Det är många röstningar där du kan rösta hur många gånger som helst. Det är liknande det röstsystem som funnits i Sverige där många hade flera röster till vi gick till systemet en person en röst.

I går på förmiddagen var det någon omröstning som pekar på att de brunblå laget blir valets segrare och på eftermiddag var det en ny undersökning SvD/Sifo som pekade åt ett helt annat håll nämligen S och Magdalena Andersson som har en klar ledning. Däremot har hon betydligt större förtroende personligt än Moderaternas Ulf Kristersson där endast har hälften så stort förtroende gentemot Magdalena Andersson och förtroende i den frågan har varit ganska stabil.

Så här skrev Omni om SvD/Sifo som kom ut i går men den verkar i alla fall media kört ut, möjligen vill man inte visa att det går bra för S

Magdalena Anderssons regeringsunderlag rycker ifrån högeroppositionen i den dagliga mätningen från SvD/Sifo.
S, V, C och MP samlar tillsammans 50,7 procent, att jämföra med de 46,8 procent som M, SD, KD och L får ihop. Omräknat till mandat är det 182 mot 167, en klart större differens än i tidigare mätningar.
– Det kan vara så att Socialdemokraternas utspel om subventioner på el haft en direkt effekt, men vi får vänta och se några dagar för att sortera ut det, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo.
S-förslaget om ett högkostnadsskydd för hushåll och företag presenterades på onsdagen. Toivo Sjörén säger att de flesta politiska utspel inte får någon effekt, men konstaterar att privatekonomin är en viktig fråga i årets valrörelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.