Bron till Krim som ryssarna intog 2014 har förstörts

Inatt blev det en storbrand på bron till Krim. Det här är en bro som Putin byggt sedan de intog Krim. Ingen har ännu tagit på sig att man gjorde den här attacken men det är knappast ryssarna som har satt igång detta. Samtidigt kommer mycket information vad man hittat i områden som Ukraina tagit tillbaka från ryssarna. Det är massor med massgravar. Man undrar hur många som ryssarna mördat under sin ockupation.

Så här beskriver Omni bron som förstördes.
Den massiva brand som brutit ut på Krymbron – som förenar Krymhalvön med ryska Krasnodar kraj – ska ha orsakats av en bilbomb, rapporterar ryska statliga medier enligt Reuters.
Enligt landets anti-terrorkommitté ska en lastbil ha sprängts som i sin tur antände bränsletankar på ett närliggande tåg.
Däremot hävdar en expert som intervjuas av BBC att en ”välplanerad attack underifrån skulle kunna vara orsaken”. Även överstelöjtnant Joakim Paasikivi tycker att den knappa information som finns i nuläget ”tyder på en ganska kontrollerad sprängning”, säger han till SVT Nyheter.
Väg- och järnvägsbron byggdes 2018 på order av Vladimir Putin som också invigde bygget. Den är en viktig transportlänk för att transportera militär utrustning till ryska soldater som strider i Ukraina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.