Släpp för allt i världen inte in Ryssland och Belarus in i den idrottsliga gemenskapen

Släpp inte in några ryssar i den internationella idrotten. Man blir förvånad över att IOK och FIS funder på att öppna för tävlande från Ryssland och Belarus. Jag funder över vad det kan bero på och svaret är enkelt och det heter pengar. Här har Europa massor med sanktioner som drabbar Europas och många andra länders invånare och då ska man låta Putin som dessutom använder idrotten som en del i sin propaganda vara med.

Det rör sig självklart om pengar och som de internationella organisationerna betett sig tidigare så handlar det med största sannolikhet om enorma mutor och så får det inte vara så. När FN och EU och stora delar av hela världen har sanktioner som även slår hårt mot den egna nationen funderar idrottsrörelsen på att öppna upp för ryska idrottsmän och kvinnor att få tävla i bland annat de stora mästerskapen. Ett fullständigt vansinne.

Många ryska idrottsmän och kvinnor har på många olika sätt försvarat Rysslands invasion av Ukraina. Jag hoppas verkligen att idrotts-Sverige säger ett blankt nej till ryskt deltagande. Några av de svenska skidstjärnorna har sagt att de överväger att bojkotta VM om ryssarna får tävla. Det ska man hedras för och Svenska skidförbundet borde inte delta i spel där ryssar med berott mot göra ständiga brott mot krigets lagar och angriper civila mål och bostäder samt använder tortyr som redskap. Jag tycker man måste använda hjärna och hjärta inom idrotten och då ska man inte låta ryssarna delta, det är en skymf mot mänskligheten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.