Leif GW Persson sågar regerings förslag om ny kriminalpolitik

Jag brukar slå på TVn när jag vaknar för att få reda på vad som hänt i Sverige och världen. De har även många reportrar ute i världen och jag tycker bäst om de olika direktrapporterande som man har. De har också med Leif GW Persson några gånger i veckan och alla söndagar då han tar upp olika kriminalfall. Idag var han då där och i bra form.

Ett av ämnena idag var självklart högerpartiernas politik på deras område om brott och straff. Har sågar förslaget helt och hållet och menar att man tar bort grundläggande rättigheter och att det även behövs grundlagsförändringar. Hur det blir med den frågan kan jag inte bedöma men han är ju en jurist och erfaren på lagstiftning så det lutar nog att han har rätt i det fallet

Så här beskriver Omni kortfattat vad han sa i TV4 i morse.
Kriminologen Leif GW Persson sågar högerpartiernas förslag på vad de kallar ”Mönsterbrytande åtgärder för att stoppa gängen”, rapporterar TV4. M, KD, L och SD föreslår bland annat hemliga tvångsmedel, visitationszoner, anonyma vittnen och dubbla straff för gängkriminalitet.
– Om man slår ihop konsekvenserna av de här förslagen så är det närmast en konkursansökan om rättssäkerhetsskyddet enligt vår svenska grundlag, säger han till tv-kanalen.
Enligt Leif GW Persson skulle förslagen innebära att omfattande grundlagsändringar måste genomföras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.