Är vi snart på väg mot ytterligare ett krig där USA anfaller Iran

Det ser ut och hörs som om världen kommer att få ytterligare ett Krig. Denna gång är det USA,s president Joe Biden lovade att befria Iran. Det är ju inga dåliga tankar han har men jag tror att Iran kommer att försvara sig ordentligt. Det vore hälsosamt för Iran som förföljer den egna befolkningen och främst de inga kvinnorna som inte får klä sig som de vill. Det skulle även vara bra att få bort Irans uppbackning av Ryssland med drönare som ställer till med att infrastrukturen i Ukraina förstörs. Jag är dock rädd för att det sker en upptrappning som kan leda till att kärnvapen kommer att användas.

Så här beskriver Omni vad Joe Biden sade i går
I ett kampanjtal i Kalifornien i natt lovade USA:s president Joe Biden att ”befria” Iran, skriver flera medier. Uttalandet gjordes efter att publik på plats hållit upp budskap om Iranprotesterna på sina mobilskärmar.
– Oroa er inte. Vi ska befria Iran. De kommer att befria sig själva snart, sa Biden.
I dag är årsdagen för övertagandet av USA:s ambassad i Teheran 1979 och i ett tal kommenterar Irans president Ebrahim Raisi uttalandet från Biden.
– Jag kan berätta för Biden att Iran befriades för 43 år sedan, sa Raisi med syftning på den islamiska revolutionen.
Reuters skriver att Biden inte kommit med några förtydliganden efter utspelet om vilka ytterligare åtgärder hans administration planerar att vidta. Förra månaden gav USA besked om sanktioner som svar på regimens brutala hantering av protesterna.slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.