Tror inte på något gott år för Sverige och knappast i övriga Europa och världen heller

Så var det ett nytt år i gång och skulle tro att det blir ett sämre år och sämre än på länge. Det kommer att bli sämst för de som är i behov av olika stöd från samhällets sida på grund av den inflation som startats på grund av kriget i Ryssland startat. Ekonomin för hushållen blir mycket sämre på grund av detta och för en regering som inte har lagt en budget som ger någon trygghet för de som har sämst ekonomi.

Vi vet inte heller hur det blir i fortsättningen med kriget och vilka effekter det får inte minst för elförsörjningen i Europa och för Eu ländernas ekonomi liksom hur man har råd att hjälpa Ukraina med tillräckligt med militär utrustning. Förhoppningsvis förlorar Erdogan valet och då löses nog Sveriges och Finlands Natomedlemskap snabbt. Det finns även en stor risk för att vi kommer att drabbas av en kraftig arbetslöshet på grund av inflationen och det kan också ge oroligheter i många länder.

Jag känner att ni tycker jag är väl mycket pessimist men jag skriver vad jag känner. Det kan även bli en ganska turbulent tid i enbart vårt land och det beror på att Sverigedemokraterna mer eller mindre styr regeringen åt det främlingsfientliga hållet och att många som levt länge och idag jobbar i serviceyrken skickas hem och då är det många branscher som kommer att få ännu svårare med att få folk till jobben. Listan kan göras mycket längre vad den här regeringen som mer eller mindre styrs av Sverigedemokraterna kan ställa till med och ni har sett att man i EU är oroliga på vad som kan hända med SDs inflytande.

Det kommer också att finnas en stor risk att M, SD regeringen kan spricka när SD vill sitta i den. Den ljusglimt som kan finnas i Sverige är den gröna idustriomställningen som sker i Norrland men som kommer att bygga vindkraft själva om de inte stoppas men som ger Sverige en plats på kartan i klimatomställningen och ger nya gröna jobb samt även får många länder att ta ansvar för en grön omställning och då hinner Sverige före både Ryssland och USA. Sedan hoppas jag att sverige och dess regering ser till att vi utbildar fler personer inom hälso och sjukvården så att vi äldre kan känna oss tryggare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.