Vi måste början ta klimatförändringarna på allvar

Det uppdagas i stort sett varje dag att vi håller på att förstöra den planet vi lever i. Nu håller man på se att den stora saltvatten sjön i USA håller på att torka ut. Orsaken är två dels den torka som finns där och dels att man att man förbrukar det vatten som skadestånd till att fylla på sjön. Det är många saker som visar att man måste ta klimathotet på allvar om jordklotet ska kunna räddas. Det är märkligt att inte jordens länder kan enas om detta. På vissa platser och vissa länder ser inte vad klimatförändringarna orsakar. Torkan utbreder sig på en hel del platser och på andra ställen är det tvärt om nämligen enorma stormar och som följs av enorma skyfall. Det är klart att dessa förändringar med uppvärmning beror på klimatförändringar. Man behöver vara någon expert för att inse att vi kan inte fortsätta att förstöra klimatet som vi gör.

Så här beskriver Omni det som händer i USA
”Saltvattensjön Great Salt Lake i amerikanska delstaten Utah kommer att försvinna om fem år om inget görs. Det visar en forskningsrapport som Washington Post skriver om.
Forskare vid Brigham Young University har kommit fram till att en ohållbar vattenanvändning i kombination med svår torka krympt sjön så att drygt en tredjedel av dess ursprungliga storlek återstår.
För att det ska gå att rädda sjön uppmanar forskargruppen Utah och de närliggande delstaterna att uppemot halvera vattenförbrukningen för att vatten från bäckar och floder ska kunna rinna till.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.