Fyra personer som stod på Erdogans lista kan inte lämnas ut. Jag tror att Turkiet hjälper Ryssland genom att stoppa Sverige för att bli medlem i NATO

Jag trot Erdogan valt ut personer på sin lista om vilka han vill ha utlämnade till Turkiet som han vet inte kommer att utlämnas. Han har god vänskap med Putin så de har säkert hjälpt honom på olika sätt och tagit reda på vilka som inte kan utlämnas från sverige och då satte han dit dem på listan. Samtidigt kan han då hjälpa Ryssland genom att säga nej till Sverige och hålla oss utanför NATO. Regeringen gör självklart rätt och kan inte göra som i länder som Turkiet som styrs av en diktator som skiter i alla lagar. Vi har sett hur han nu fängslat sitt störta hot vid valet. Vi har ju sett att han har ett kamratskap med Putin och hjälper honom att säga nej till Sverige som medlem i Nato. Det vore på sin plats att de länder som vill och nu sagt ja till Sverige inte bryr sig om Turkiet och tar in Sverige i NATO. Man kan egentligen inte lita på Turkiet i något hänseende för jag tror de jobbar mer mot EU än för.

Så här skriver Omni om de som inte kommer att lämnas ut till Turkiet.
Regeringen säger nej till att lämna ut fyra män som Turkiet har krävt att få utlämnade, skriver TT. Detta sedan Högsta domstolen kommit fram till att männen inte kan lämnas ut.
De fyra är mellan 26 och 68 år och har enligt Turkiet kopplingar till den såkallade Gülen-rörelsen som landet betraktar som en terrororganisation. Samtliga finns med på den lista Turkiet upprättat över personer landet vill se utlämnade för att säga ja till Sveriges Natoansökan.
Begäran om utlämning kom dock 2019 och 2020, långt före den svenska Natoprocessen inleddes, skriver TT.
Om Högsta domstolen säger nej till en utlämning kan regeringen inte ändra beslutet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.