Vi lever i en mycket farlig tid där Högerextrema partier gör allt för att skrota demokratin

Det är mycket oroande i världen att högern inte accepterar folkets vilja. Vi ser nu hur man agerar i Brasilien och vill störta den demokratiska valda politikerna. Samma sak skedde i USA där Donald Trump hade förlorat valet. Han och många republikaner accepterade inte valresultatet trots att de granskningar som gjordes visar att valet gick till på ett riktigt sätt. Nu flydde Bolsanaro Brasilen och firade in det Nya året hos Donald Trump på hans ägor.

Lika självklart är att de diskuterade hur man skulle kunna återta makten med alla medel. Jag tycker det är mycket oroande att man i flera länder vill störta demokratin och mer eller mindre införa högerdiktaturer. Det är klart att det är en diktatur man strävar efter i USA då man där man har makten så försöker man ändra lagarna så att det blir svårt för vissa väljargrupper att välja.

Vi har även Turkiet där det mer eller mindre är en presidentdoktatur. Där fängslades alldeles nyss jag tror det var Istanbuls borgmästare som är mycket populär som kan anses vara ett hot mot Erdoğan. Ryssland är ett annat stort land som man inte kan finna är ett land som leds och styrs av demokratiska principer. Oppositionella fängslas och döms till långa fängelsestraff och partier förbjuds. Jag tror vi måste vara vaken i Sveriges för SD som nu getts en plattform i Sverige av moderaterna vill ge sig på vad vi i Sverige bedömer som grundbultar i en demokrati som att behandla människors lika värde, religionsfrihet, pressfrihet och mycket mera. Sverige ska inte slå sig för bröstet med det inflytande SD har fått.

Högervågen som finns i världen är inga anhängare av demokrati och vill förbjuda många politiska rörelser. Jag tycker det är bra om vi blir medlemmar av NATO men tycker inte det känns rätt att organisationen ska ytterst styras av Erdogan och Donald Trump för det kan leda världen in i avgrunden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.