Fjäska inte för Erdogan som inte tål att folk utövar protester som inte är olagliga

Turkiet de fortsätter helt enligt deras ritningar att de inte kommer att godkänna Sveriges Nato ansökningar till NATO. Inte förvånande och kanske beror det på många olika saker. Det är nog inte sista gången Turkiet är mot strävat. Det är nog snarare så att det händer ofta. Han har väl även Putin som han vill ha ett gott samarbete med och visst har han köpt vapen och utrustning ifrån. Jag tror möjligen att USA kan ställa krav på att Sverige ska med i Nato innan de får köpa en massa flygplan. Jag tycker att vi ska inte fjäska för Turkiet om det ska gå ut över våra demokratiska principer.

Så här har Omni skrivit om l
Turkiet är just nu inte redo att ratificera Sveriges Natoansökan, säger president Recep Tayyip Erdogans talesperson Ibrahim Kalin, enligt AFP.
Hur snabbt en ratificering kan komma hänger på hur Ulf Kristerssons (M) regering uppfyller den överenskommelse som slöts mellan Sverige, Finland och Turkiet i somras, enligt Kalin. Talespersonen säger enligt Reuters att Sverige behöver ytterligare sex månader till att ”implementera nya definitioner av terrorism”.
Relationen mellan Sverige och Turkiet är ansträngd sedan en grupp aktivister i veckan hängt upp en docka föreställande Erdogan utanför stadshuset i Stockholm. Statsminister Ulf Kristersson har beskrivit aktionen som ”avskyvärd”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.