Slå vakt om yttrandefriheten menar tryckfrihetsexpert att regeringen ska göra

Fjäska inte för mycket för Erdogan. Det har yttrandefrihetsexperten Nils Funke sagt till flera medier. Jag tycker inte svenska högern behöver följa hur högern i USA Brasilien Polen Ungern Ryssland med flera andra länder. Yttrandefriheten är en grundbult i den svenska demokratin. Även om jag tycker att man inte bör göra den typen av aktioner tycker jag inte att det ska vara straffbart. Det är mycket viktigare att man ser till att de som göra andra typer av brott straffas som ekonomiska brott och knarkbrott. Jag tycker regeringen har gått alldeles för långt när man hemlistämplar vilka som får elstödet. Det är en sak som inte berör Erdogan utan en självklarhet i vårt öppna samhälle. Nu kan misstänka att stödet går till människor som har band till regeringen. Det tycker jag man ska ordna upp långt innan man börjar göra eftergifter åt Erdogan och Turkiet

Så här skriver Omni om yttannderfriheten
Statsminister Ulf Kristersson (M) går alldeles för långt i sina fördömanden av dockaktionen i Stockholm mot Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. Det anser yttrandefrihetsexperten Nils Funcke som i flera medier framför kritik.
Till SVT Nyheter säger han att Kristersson och övriga ministrar borde ”knipa igen” och inte göra uttalanden om enskilda opinionsyttringar. I en intervju med DN fortsätter Funcke:
– Även om dockan kan uppfattas stötande och makaber är den sortens opinionsyttringar tillåtna i Sverige. Precis som det är tillåtet att bränna Koranen eller att rita en rondellhund.
Kristersson har bland annat beskrivit aktionen, där en docka föreställande Erdogan hänger upp och ner, som ”avskyvärd”. Sverige bör istället förklara den svenska yttrandefriheten för Turkiet, anser Funcke. Slå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.