Det är viktigt att halkbekämpningen fungerar så att kollektivtrafiken fungerar

Regn och snö då går inte kollektivtrafiken som den ska. Så idag att flera av länstrafikens bussar var inställda idag. Det var följande linjer som var inställda Linje 12 Umeå-Skellefteå (avgångstid klockan 09.00)
Linje 15 Bjurholm-Umeå (avgångstid klockan 09.15)
Linje 17 Robertsfors-Umeå (avgångstid klockan 09.00) På måndagsmorgonen ställdes ytterligare en rad busslinjer in, däribland mellan Nordmaling och Umeå samt Robertsfors och Umeå. Enligt VK var det även en hel del andra linjer som också var inställda och skulle kunna tro att det var linjer för skolbarnen. Jag är lite förvånad över när det gäller trafiken efter E4 eftersom man där brukar salta och då vid de temperaturer som varit idag borde det vara bra före.

Det är synd att inte kollektivtrafiken kan gå när den behövs som bäst nämligen vid dåligt väder. Efter de statliga vägarna är det viktig att Trafikverket halkbekämpat redan tidigt på morgonen så folk kan ta sig till jobbet, skolan, sjukvården eller vad det nu kan vara. Så också att länstrafiken varnade för förseningar i Ultra trafiken men inte om det var mycket förseningar. Även här är det viktigt att halkbekämpningen är ute så att folk kan ta sig till jobben och de andra platserna man ska till. Jag vet inte vad det beror på att det krånglar i kollektivtrafiken men jag tror inte man kör med dubbdäck och då måste det sandas där kollektivtrafiken ska fram eftersom jag tror inte man saltar som annars är en bra metod för halkbekämpning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.