Nu vill moderaterna och högerpartierna med SD i spetsen kasta ut familjer på gatan om deras barn är brottslingar.

Jag tror det slagit helt om för moderaterna och regeringspartierna. Det senaste är att de vill att hyresvärdar skall vräka hyresgästerna om deras barn begår brott. Det tror inte jag löser brottsproblemet snarare att det kommer att öka. Ska tex barnfamiljer vräkas om de har ett annat barn som begår brott. Det finns nog få familjer som får reda på vad deras barn gör och om de är ute och gör brott som tex att de är ute och säljer knark. Jag tror en politik som grundar sig på de värderingar som Sverigedemokraterna står för är en skada för hela landet. Visst skapar det otrygghet i ett bostadsområde men att kasta ut familjer på gatan om barnen gjort ett brott tror jag att då kommer brottsligheten att öka i stället. Man kan inte kasta ut hyresgäster om de i övrigt sköter sina åtaganden mot hyresvärden i fråga

Så här skriver Omni om detta
”Regeringspartierna och SD vill göra det möjligt för hyresvärdar att vräka barnfamiljer när barn begår brott, skriver bland annat justitieminister Gunnar Strömmer (M) på Aftonbladet debatt.
Barn och unga som begår brott skapar stor otrygghet i bostadsområden. Och i slutänden är det föräldrar som bär ansvar för sina barn, skriver debattörerna. Som ett steg i att minska brottsligheten bland unga vill Tidöpartierna därför göra det möjligt att vräka hela familjer när unga begår brott.
”Tryggheten måste återerövras – för alla i vårt land, oavsett var man bor”, skriver debattörerna.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.