Vad kommer att hända efter mötet Kina Ryssland och skulle det inte vara bra om Europa försöker öppna upp mot Kina när det gäller handel för besserwisserna från USA gör det inte

Det är säkert många med mig som funderar på om det har blivit någon pakt mellan Ryssland och Kina. De har ju inte sagt speciellt mycket. Många frågar sig om Kina levererat några vapen till Kina men ännu finns inga bevis för det. NATO de spekulerar självklart i att det kommer att ske. NATO vill säkert visa på att det är ett hot och att det behövs mer pengar till militären. Om det kommer något förslag från Kina tror jag inte det kommer att lyckats. Sedan har de självklart en gemensam bedömning om att hotet mot dem är USA. Det är nog klart att kriget i Ukraina har varit på dagordningen men några resultat får vi självklart inte se

Jag själv tror att Kina är intresserad av att få igång handeln med Europa och kanske även mot USA. Kina har säkert varor och tjänster som vi behöver medan USA vill nog att de ska överta handeln själva. Det tror jag är olyckligt för Kina har ju nått stora framgångar på teknikområdet där man säkert är långt före USA och de sålde mycket insatsvaror till Europa. Jag är säker på att det skulle vara ganska lätt att om världen i övrigt öppnar upp för handel med USA och Europa skulle man omedelbart slippa en allians med Ryssland. Ryssland kan södra vara något alternativ för Kina när det gäller handel möjligen byte mot gas. Jag tror om världen öppnar sig mot Kina så skulle säkert Kina definitivt gå emot ryssarnas krig i Ukraina. USA å sin sida vill säkert stoppa Kina på alla sätt. Om USA mest troligt får Trump som president vad händer då. Det måste Europa ha tänkt igenom för han kommer säkert tillbaka till Amerika först och vad innebär det. Jag lägger intre tre korta artiklar från Omni om Ryssland och Kina

Det finns inga bevis för att Kina levererat vapen till Ryssland, men däremot finns det tecken på att det är något som Kreml efterfrågat. Det säger Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg enligt Reuters.
Enligt Stoltenberg finns det även tecken som tyder på att det är något som Kina överväger. Han varnar samtidigt Kina för att gå Ryssland till mötes.
– Det vore att stötta ett illegalt krig.
Kinas Xi Jinping besöker just nu Moskva för möten med sin ryska motsvarighet Vladimir Putin. På agendan står bland annat det förslag till fred som Kina presenterade för ett par veckor sedan – och som avvisats av Ukraina och västvärlden.
Förra veckan rapporterade Politico, utifrån tulluppgifter, att Kina försett Ryssland med automatvapen.

Kina och Ryssland förenas i motståndet mot USA. Det säger Kina-analytikern Christopher Weidacher-Hsiiung på FOI till Ekot.
– Kina och Ryssland delar synen om att USA är ett strategiskt militärt och politiskt hot mot deras länder, säger han.
Bonnie Glaser på amerikanska tankesmedjan German Marshall Fund säger till NBC News att både Xi och Putin vill undergräva USA:s inflytande runt om i världen.

Rysslands Vladimir Putin hävdar att Kinas fredsförslag om kriget i Ukraina kan bli en ”grund för en uppgörelse” – när väst och Kyiv är redo. Det säger han efter dagens samtal med Kinas Xi Jinping enligt Reuters.
Kriget i Ukraina stod på dagordningen för dagen. I ett gemensamt uttalande med Putin uppmanade Xi till fredssamtal och en ”ansvarsfull” dialog. Politico skriver att Kina ställer sig bakom Kremls narrativ om kriget utan krav på att ryska trupper ska dras tillbaka.
De båda presidenterna uppges bland annat ha kommit överens om att leverera rysk gas till Kina via en gasledning från Sibirien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.