Petter Nilsson(SD)

Kommer Lööf(C) behöva äta fler skor när V helt vill stoppa vinster i välfärden?


Såg i Expressen att man slängt in en video där Annie Lööf(C), fick kommentera en tweet hon gjort kring Vänsterpartiets stormöte. Allt under den fetstilta rubriken ”V ska driva totalförbud mot välfärdsvinster”.

Och tänkte mig att på det lämna mina tankar om detta.

Kärnväljare från C flyr till SD. Detta visar en ny undersökning i Expressen/Infostat, där kärnväljarna är föga imponerande över att man blivit ett storstadsparti med förtroendevalda utan arbetslivserfarenhet.

Jag ser väl inte det som en direkt nyhet. Många kärnväljare från C har sökt sig till SD. Bland annat var Umeå-födda Mikael Jansson, Sverigedemokraternas före detta partiledare, centerpartist innan han blev Sverigedemokrat i mitten av 90-talet.

V och C tycks ju närma sig ett slags Socialdemokrat-regeringsalternativ nu.

Ni kommer ihåg löftet Annie Lööf(C) kommunicerade – att inte agera stödhjul åt S och Löfvén – detta med sin högra sko som insats.
Såvitt jag vet har den skon ännu att ätas upp. Men!

Jag tänker mig att nu när Vänsterpartiet ska förbjuda alla vinster i välfärden, så börjar alternativen för en trovärdig väg framåt för Centerpartiet begränsas.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. Kim

  Att de väljer att vara ”stödhjul” till (S) isf (m)/SD säger väl en del om hur det alternativet är. Pest eller kolera. Lätt val.

 2. brorson

  SD gratuleras till de senaste lyckade medlemsvärvningen. Såg att Magdalena Andersson har börjat driva valrörelse åt SD. Hon har skrivit att SD har flyttat från Sölvesborg i f.d. Östdanmark till Stureplan mitt i Stockholm, där Annie Lööf under en längre tid har fiskat väljare.

  Där kan man köpa gröna marsipanskor till kaffet.

 3. Jonsson

  Tror inte Lööf behöver sätta i sig några skor.
  Hon blir vågmästare.

  ”Mitt Sverige bygger inga murar”? Regeringen ger 80 miljoner i bistånd till Ryssland 2020-2024, årligen. Apropå val och vapenskrammel. Men, Stureplan kanske är ett reservat… med osynliga murar emot SD.
  Frågan blir om Putin kommer hjälpa S/Mp framåt, och hur ser Lööf på detta upplägg? Varför har inte Centern satt klackarna i backen?

 4. brorson

  I föregående diskussion (om ev. gruva i Kallak) skrev Agerhäll ”Ska vi verkligen ge bort våra malmfyndigheter i stort sett gratis och vara tacksamma för att vi får en del jobb i retur?” Jag struntar helt i vem Agerhäll är, för i den här frågan har han helt rätt. Jag har f.ö. också skickat en kommentar till Seye Larsen, MP, och berömt Märta Srenevi, MP, för hennes inlägg i just gruvfrågan i gårdagens partiledardebatt. Ett erkännande att ett parti har rätt, när paartiet har rätt. får inte utebli för att man är oense med samma parti i andra frågor.

  Det här handlar förvisso om renskötseln. Men det handlar inte bara om de renskötande samerna och övriga samer, utan också om alla oss övriga svenskar. Sverige är vårt land. Hela Sverige, även de delar av landet, där somliga har renbetesrätt – och även de delar av landet, där andra har full äganderätt. Vi kan inte acceptera att politiker nere i Stockholm, eller uppe i Stockholmn (beroende på om vi talar om lappländsk renbetesmark eller skånsk bondemark) rear ut delar av vårt Sverige till utländska kapitalister, låter dem förstöra vår svenska natur för att själva tjäna profit, utan att vi får bara lite eller inget i retur.

  Som jag skrev i den debatten, är en järngruva i Kallak nationalekonomiskt en förlust för Sverige som nation, eftersom ännu en gruva sänker lönsamheten hos de befintliga och svenskägda gruvorna. Som Agerhäll skrev, ligger ju malmen i Kallak kvar, även om det inte blir någon gruva nu. Och som Stenevi sa i partiledardebatten, kan man återuppta driften i någon nedlagd gruva, om det skulle bli brist på järnmalm i framtiden.

  De har ju inte lagts ner för att malmen är slut, för det är den inte, utan för att efterfrågan på järnmalm inte har varit tillräckligt stor. När efterfrågan inte har varit tillräckligt stor, har man valt att rädda jobben i Kiruna och Gällivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.