Petter Nilsson(SD)

Bakverk 23: The New Green Deal!

Tänkte inte recensera gamla skivor, men bakverk 80 var en travesti på det gamla stålverk 80 som kom att orsaka diverse bekymmer för Luleå förr i världen.
Och de grusade förhoppningarna orsakade bekymmer.

Luleå kommun kom att se stor efterfrågan på bostäder. Förväntningarna steg raskt i takt med att det förväntade stålverk 80 skulle komma igång.
Hus revs. Nya fastighetsprojekt påbörjades.
Men stålverk 80 blev inte verklighet.

Det Socialdemokratiska visionära projektet kom att grusas när konjunkturen vände och stålindustrin hamnade i djup kris och produktionen kom att minska.
När så projekteringen avslutades innebar det en påtaglig ekonomisk nedgång för staden. Området har i stora drag stått tomt sedan 2000.

Jag har tidigare skrivit många rader om ”the new green deal”, där jag också inkluderat Västerbottens Northvolt.
Min poäng har varit enkel. Politiken måste iaktta försiktighet. Politiken behöver prioritera befintliga invånare.
Etableringar är inte ett självändamål, särskilt inte när finansieringen i stora drag är beroende av skattemedel.

Senaste inlägget jag skrev  i ämnet, var ”Hybrit eller hybris?”. Det var för snart ett år sedan. Har även problematiserat Northvolt i samma anda. (se även DI: Northvolts förseningar slår hårt mot scania)

Nu har en rapport sett mörka moln vid himmelens rand. Och också kommit att ifrågasätta huruvida skattemiljarder fortsatt bör matas in i projekten.
Jag har inte tagit del av rapporten i sin helhet, men man lyfter problemen med den enorma mängden energi som projekten kräver. Samt ifrågasätter miljönyttan.
Energiförsörjningen på nationell nivå oroar utredarna, likväl som förmåga att kontinuerligt förse svenska hushåll med el.

Vi i norra Sverige som varnat kring bekymmer är samtidigt en aning låsta nu. Kostnadsutveckling och planering kommer till följd av planerna kring New green deal. Kostnader som förutsätter att fossilfritt stål och batterifabrik blir av och klarar av att leverera vad de lovat.

Det är lätt, förstås, att säga något i stil med ”vad var det jag sa” – och benhårt argumentera för att någon annan haft fel. Men det handlar inte om det. Ytterst hoppas jag att samtliga övriga politiker börjar fundera i banor likt; ’håller våra ställningstaganden kring detaljplanering, behov av infrastruktur, arbetskraft(läs: lönedumpning) och investeringar ifall the new green deal’ blir ett ’bakverk 23’?

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

43 kommentarer

 1. Basic Rules

  ”Planeten brinner – har inte tid att vänta”..detta är faktiskt värre än Gretas ”visdom” HAHAHAHA!

 2. sven

  Jo här finns riskkapital att håva in, vi är delaktiga i flera projekt som underleverantör.
  Och vi är undrande hur politiker går på våra kunders fantasier och totalt flummiga fantasier.

  • Mique

   Jönsa vidare, internettrollet! Kul att du håller dig till ämnet i Petter Nilssons inlägg. Två av internettrollets signum är, att inte vara ett dugg intresserad av ämnet i fråga och att lägga ut länkar i sina kommentarer.

   • Marko

    Be någon av dina hamaskramande kompisar att förklara vad OT betyder, vad en moderator är samt att du inte är en.
    Kul du nu klagar på att det finns länk när du normalt klagar på att det saknas.
    Lika konsekvent som ett troll

    • Mique

     Jag vet vad OT betyder. Du har så många OT-kommentarer på Petter Nilssons blogg, så de räcker till ett antal egna bloggar, som du kan starta. Det finns alltid minst två parter i en konflikt, jag accepterar varken terrororganisationen Hamas eller Israeliska statens brott mot folkrätten, så kom med något annat än dina fjolliga etiketter som du klistrar på de som inte har dina ”gör dig inte svensk”-fjolligheter! Du internettrollet, för att använda ditt språkbruk: Skit på dig!

    • Mique

     Jag har aldrig klagat över alla dina länkar, däremot ditt ideliga förvrängade av information och fakta, typ ”ryska flaggan” och ”delfinerna i våra sjöar”! En länk är inte det samma som en källhänvisning, har du inte fått lära dig det i skolan!? Rollen som moderator på denna blogg, har signaturen ”Brorson” tagit över från Petter Nilsson.

     • Marko

      Jag kan inte hjälpa att du tror hammaren och skäran är franska flaggan, eller hur?
      Kan ej heller hjälpa att du har så obefintlig läsförståelse så du inte begriper att Bolund tror vi har delfiner i våra älvar.
      Du verkar dock begripa att du ej är moderator.
      Så jag kan inte heller hjälpa att du ändå beter dig som en.
      Du ser att vi har väldigt många problem här som du måste lösa på egen hand.
      Har du några mer troll i din närhet som kan hjälpa dig?

 3. kenth

  Stålverk-80 var den den då styrande fega regeringens värsta blunder i mannaminne.
  Hade det genomförts hade landet Sverige haft en annan position på den ekonomiska’
  världskartan.

 4. brorson

  Människan är i grunden en religiös varelse. När gamla gudar inte duger längre, skapar människor nya gudar, om de inte byter till en annan religion. Det hände i Sverige under vikingatiden, när de de gamla asagudarna (i praktiken naturkrafter, som dyrkades som gudar) inte längre död som förklaringsmodell, Där en religion försvinner, kommer en annan i dess ställe, Militanta ateister har lyckats bra med avkristningen av Sverige, Tror de. I själva verket har de öppnat Sverige alla kyrkdörrar på vid gavel för islam.

  Då kommer snilledraget. Islamiseringen av Sverige ska stoppas med nya religioner under vetenskaplig täckmantel. Men helt nya är de inte, utan snarare moderna varianter av de gamla asa-gudarna. Asa-guden Tor åker återigen över himlavalvet oi sin vagn ch framkallar elektriska urlanddningar (åskan) genom att slå med sin hammare på bergstopparna. På svenska sjukhus utförs rituella operationer (amputation av fullt friska kroppsdelar) i ”könskorrigerande” syfte, Det är den fornkeltiska hednareligionens tro på re-inkarnation, som har upphöjts till vetenskap. Under senhösten(halloween) tände man eldar utanför nyfödda barns hus, för att de under året avlidnas själar skulle hitta nya kroppar. Ibland blev det fel, så en kvinnokropp fick en manlig själ,. eller vice versa.

  Den nyhedniska vidskepelsen i dagens Sverige är i mitt tycke mycket värre. än den förväxling mellan kristendomen och islam, som jag har berättat om i en tidigare kommentar, och som M-trollet, som uppenbarligen saknar klassisk bildning och kunskap, har tolkat som rasism. Jag har deltagit i en av de första turistresorna, till ett hörn av Europa på gränsen mellan kristendom och islam, och där folket har bytt religion flera gånger, beroende på vilken stormakt som har styrt, O Bibeln står att Jesus ska komma tillbaka, men inte att Muhammed också ska göra det. Inte alls märkligt att man har förväxlat Jesus och Muhammed och har trott att Muhammed ska återfödas – av en man.

  Med den syn på kvinnor, som råder i stora delar av världen, och som har exponerats bl.a. genom Villy Hansens kam för manliga lucior, är det väl inte konstigt att man i delar av världen inte tror att heliga män kan födas av kvinnor. Tron på manliga barnaföderskor introducerades i Sverge under Stockholm Pride för knappt 15 år sedan, då det stora dragplåstret var en engelsk man, som fött barn. I själva verket var det en kvinna, som ”bytt kön¤ genom hormonbehandliing, men blivit gravid under ett uppehåll i hormonbehandlingen och återupptagit hormonbehandlingen, när barnet var fött. Resultatet blev nya riktlinjer för den svenska sjukvården för att möjliggöra manliga barnaföderskor även här.

  Klimathysterin är en ny religion, eller rättare sagt nyhedendom, som ser koldioxiden som Synden och elektriciteten som Frälsningen. Och återigen är norrlänningar. eller åtminstone deras hövdingar, de mest lättlurade. Även under 1930-talet fanns i Norrbotten en religiös sekt, som trodde på jordens nära förestående undergång. T.o.m. exakt datum för världskatastrofen var bestämt. På just denna dag skulle de troende hämtas från ett berg i Norrbotten för färd till en ny värld. Det troende samlades på berget och väntade och väntade, men ingen silverfärgad helikopter kom. Och heller ingen global världsbrand att värma sig vid. Man fick återvända hem i kylan.

  När direktörerna i stålbranschen fuskar i religionsbranschen har de inte lärt sig av tidigare profeters misstag, Det har däremot regissörena bakom den heliga jungfrun Greta gjort, när de hotar med världens undergång, om vi inte springer och köper Tesla-bilar. Översteprästen Johan Rockström. som nu allas klimatforskare, tidigare professor i växtodling vid Lantbruksuniversitet, pratar om ”tipping point”, men utan att nämna när. Men det är däremot de nya profeterna o stålbranschen ganska tydliga med:

  ”Paneten brinner – har inte tid att vänta”. Det är kanske redan för sent? I synnerhet för oss s

  • brorson

   ”Paneten brinner – har inte tid att vänta”. Det är kanske redan för sent? I synnerhet för oss senfärdiga svenskar. Så – varför inte njuta av de sista dagarna av liv på jorden, istället för att gripas av panik och försöka undkomma det av de nya gudarna förutbestämda Ödet?

 5. brorson

  Mig veterligt har inget parti velat förbjuda manliga lucior i privata sammanhang, utan frågan är om en så anti-feministisk manifestation ska finansieras med skattemedel. Det är ju att osynliggöra kvinnor i historien och i synnerhet sexuellt våld mot kvinnor. För det var ju vad den verkliga Lucia utsattes för. Och är bakgrunden till hennes helgonförklaring. Hon gjorde däremot inga stordåd,. som även en man hade kunnat göra. Den heliga Birgitta grundade kloster och läxade upp den svenska kungen, flyttade till Rom och skällde ut påven. Det hade en man också kunnat göra. Lucia är däremot inte utbytbar mot en man. Detta kan förvisso vara svårt att veta, om man saknar (kyrko.) historiska kunskaper, men i så fall ska man inte låtsas vara en bildad person, som beskyller andra för att vara ”lågutbildade”.

  Med en aning kunskaper i religionshistoria, och inte minst om religiösa sekter – är det inte svårt att genomskåda att klimathysterin är en religion och att dansen kring guldkalven (det fossilfria stålet) är en religiös sekt. som höga direktörer och politiker ägnar sig åt och har stora likheter med tidigare religiösa sekter i just norra norra Normal, vilka har skrämt upp lättlurade norrlänningar med jordens nära förestående undergång. En annan likhet är att profeterna har berikat sig själva. Det religiösa bedrägeriet har alltså i grunden varit ett ekonomiskt bedrägeri.

  Har livet för vanliga norrlänningar på något enda sätt blivit bättre av toppdirektörernas och toppolitikernas religiösa extas, eller har allting blivit dyrare och mer svåråtkomligt. Förstörda landskap och skuldsatta kommuner, personalbrist och längre köer inom vården, etc. Det, som tidigare var billigt i Norrland (elen) har blivit dyrare. Det större behovet av el i Norrland till uppvärmning m.m. har tidigare kompenserats med lägre elpriser i norr. Med ökad elimport till södra Sverige, när de planerade kärnkraftverken vid dem polska Östersjö-kusten tas i drift, samtidigt med det ökade elbehovet i norr, kommer prisbilden att bli den omvända. Övrig el-intensiv industri kommer att fly Norrland.

  en det ekonomiska mörkret kommer att sänka sig inte bara över Norrland, utan över hela Sverige, som redan nu har en till synes ohejdbar inflation, Notan måste betalas, och det står klart för de flesta, utom för våra politiker att Sverige som nation har levt över sina tillgångar p.g.a. de gigantiska subventionerna till den s.k. klimatomställningen. Inflation beror på just detta. När man betalar med pengar, som egentligen inte finns. Sverige är på väg mot någonting, som landet inte varit med om sedan 1700-talet. Statsbankrutt. Detta är så skrämmande, så att ingen vågar ta ordet i sin mun, och därför hörs inga varningar.

  Man borde dock ha lyssnat på Magnus Henreksson, som är professor i nationalekonomi, när han har varnat för riskerna med att lägga alla ägg i samma korg.

  • Mique

   Ja du ”Brorson”, du svammlar på med din saliga blandning av pseudovetenskap, religion/vidskeplighet och konspirationsteorier. Kunskap, sunt förnuft och medvetenhet är det nog för sent att du försöker skaffa dig!

 6. brorson

  Sedan SD:s valberedning meddelat att ett par skåningar inte föreslås till omval till partistyrelsen (utan ska ersättas med någon norrifrån?) kräver två sossar på sina vk-bloggar att en norrlänning placeras på sossarnas EU-lista. Utan att nämna SD. Detta visar att dessa norrländska sossar är smartare än partiledningen i Stockholm, som i tid och otid skrämmer upp väljarna med SD -med följd att väljarstödet för SD ökar.Det är förstås inte heller en bra taktik att försöka tiga ihjäl SD. Men det torde vara klokt att tala mer om vad det egna partiet vill, än om vad SD vill.

  Den socialdemokratiska partisekreteraren Tobias Baudin är den nyttigaste av SD:s nyttiga idioter. Varje gång regeringen gör någonting, som väljarna gillar, pratar han om ”SD-regeringen” och att SD styr regeringen. Med följd att väljarsympatierna för regeringspartierna minskar och ökar för SD. M minskar och L och KD ligger redan över sprrren. Om taktiken är att M inte ska kunna bilda regering efter valet 2026 ens med stöd av SD kan den taktiken tyckas framgångsrik. Men Baudin tänker inte på den uppenbara risken att sossarna själva kommer att drabbas av samma problem, trots att även C nu är nere under spärren. Att inte kunna bilda regering utan stöd av SD.

  Jag är ganska övertygad om att SD:s framgångar i storstäderna beror på invandrare, som har jobb och vill behålla jobben samt på invandrare, som inte har jobb men hoppas få jobb, om SD och inte C .får bestämma över invandringspolitiken. Och varför skulle invandrare, som befinner sig lagligt i landet, vara mot utvisning av ”papperslösa”? De tycker kanske att det vore skönt att slippa bli våldgästad av klanmedlemmar, som inte ens har rätt att vistas i Sverige? SossaOch som jag har skrivit tidigare; Muslimer, som vill införa sharia-lagar i Sverige vill inte ha ett laglöst Sverige. Även om det inte blir sharia, så vill de ha lagar, som trycker tillbaka brottsligheten.

  En sak är i alla fall säker; Med Baudin som nyttig idiot håller SD på att få en urstark förhandlingssits inför nästa val, när man kommer att kunna spela ut de båda regeringsalternativen mot varandra. Sossarna gör nog bäst om de pratar mer om vad de själva vill än om vad SD vill. Men det förutsätter förstås att S vill något…

  • Mique

   Om det är någon som är en ”nyttig idiot”, så är det du ”Brorson”, eller snarare en onyttig, ”nyttig idiot”! Snygg strategi av nasserassarna att försöka äga antisemitism-frågan, som tur är så är det enbart lågutbildade sverigedemokratiska sympatisörer som går på det! Undrar vad israelerna tycker om att ett nazistisk parti med en direkt koppling till SS och N(SD)AP, lyfter frågan till sin egen för att blitka israelerna!? Ingen gymnasieutbildning, då förstår jag ditt ovårdade språkbruk.

   • brorson

    Du ska inte prata om gymnasieutbildnin, när du saknar både tro och förnuft, kultur och bildning, vett och etikett. Du har gjort bort dig totaltm här du har försökt göra manliga lucior till kultur, Du har därmed osynliggjort alla kvinnor som har utsatts för grovt sexuellt våld. Till skillnad mot andra kvinnlga helgon utförde Lucia inga underverk, inga stordåd under sitt korta liv. Det enda hon gjorde var att hon vägrade låta sig våldtas. Nu har du dessutom visat att du är en ynkrygg, som inte gör skillnad mellan förövare och offer.

 7. brorson

  Måste rätta en felskrivning i min förra kommentar. L och KD ligger redan över spärren ska förstås vara under spärren. Alla regeringspartierna backar alltså, och om det inte vägs upp av en ännu kraftIgare ökning än hittills för SD, så gynnar det det socialdemokratiska regeringspartiet. Men vad händer om ett eller flera partier i det socialdemokratiska regeringsunderlaget också hamnar under spärren? Kanske bra om riksdagen rensas på verklighetsfrånvända småpartier,,,? Fyra eller fem, som deten gång var, riksdagspartier räcker kanske för väljarna ska få tillräckligt många partier att välja mellan?

  M-trollet, som visat total brist på kultur och bildning, vett och etikett, låtsas nu ha bildning nog för att kunna avgöra vem som har en gymnasieutbildning.

  S kan inte fortsätta att agera som en general utan trupper, som försöker vinna kriget genom att splittra fienden. För att vinna val med tillräckligt många egna röster måste S välja V framför C och MP, Men då måste både S och V ta itu med antisemitismen i sina egna led.

  Jan Jönsson, Stockholm, hotar att lämna L, om L sätter sig i samma regering som SD. Det tror jag blir räddningen för L som riksdagsparti, att de borgerliga S-kramarna lämnar L och bildar eget.

  Det finns en gammal erfarenhet, som säger att de borgerliga marginalväljarna straffar borgerligapartier, som flirtar med S. Och L har en låg andel partitrogna kärnväljare, och alltså – när det har gått bra för L i val -,. en hög andel borgerliga marginalväljare. Men för att lyckas med det, måste L ha en karismatiskt partiledare, och det har man inte nu. Det hade man i Nyamko, men hon hade ju fel kön och hudfärg för att passa de självutnämnda (manliga) feministerna och antirasisterna i de liberala leden. De representerades av ungefär 1 / 3-del av ombuden på landsmötet, och skulle lätt kunna ersättas med nya medlemmar och väljare, om partiledningen tar mod till sig och kastar ut de falska feministerna och antirasisterna.

  Om jag har rätt i mitt antagande att SD:s framgångar i storstäderna inte är i de vita medelklasområdena utan i de mörkhyade utanförskapsområdena, bör M:s strategi för att stoppa väljartappet vara att ta tillbaka dessa medelklassväljare från falskspelare som Jan Jönsson. Och det tror jag att man lyckas bäst med genom att föra en traditionell M-.politik och inte genom att härma MP. Förlorat någon på om L gör allvar avsitt hot, förutsatt att L klarar spärren, att inte sitta i samma regering som SD?

  I varje fall inte L, som kan profilera sig som ett självständig och kritiskt stödparti till regeringen. ,ed möjlighet att ställa ultimatum.

  • Mique

   Tja, jag har ju inte en foto-reproduktion av en Sandro Botticelli-målning på min vägg. Vett och etikett saknar jag, eftersom jag använder mig av samma språkbruk på Petter Nilsson blogg, som du ”Brorson”. Det är inte jag som har avgjort vad du har för utbildning. Du har själv i en av dina kommentarer, berättat att du gick direkt från realskolan till värnplikten, realskolelever utan någon examen brukade gå direkt till värnplikt vid sexton års ålder. Själv fick jag efter gymnasiet uppskov med värnplikten i tre år för studier vid Uppsala universitet, därefter blev det värnplikt för min del som prickskytt vid ett flygbasjägarförband i Småland. Det är inte du eller några högerextrema politiker som bestämmer vad som är bra eller dålig kultur! Din inställning mot kvinnor, bland andra, är vedervärdig och stinker av unken nasserasse-mentalitet, några exempel: ”den svarta bönan”, kvinnliga forskare är undermåliga då det gäller fredsforskning då de inte äns har gjort militär värnplikt, unga kvinnor med masterexamen i juridik är småflickor enligt dig, för att inte tala om dina gubbiga kommentarer i samband med Petter Nilssons inlägg, för en tid sedan, angående gratis mensskydd till Umeås gymnasieflickor, snacka om bitter gammal gubb-mentalitet. ”Att läsa citatböcker, är bra för obildade människor.” Winston Churchill. Alla former av religion och vidskeplighet är av ondo och ska bekämpas med kunskap, sunt förnuft och medvetenhet!

   • brorson

    Jag har försökt förklara för dig förut,. men du är ju totalt obildbar, att ”bönan” var ett vanligt uttryck under 1950-talet och en bit framåt bland svenska män om kvinnor, som de uppskattade. Kvinnor med vacker solbränna kallades ”bruna bönor”. Vad är det då för fel att kalla Nyamko Sabuni, som varit en (kvinnlig) politiker, som jag verkligen uppskattar, för ”den svarta bönan”? DU år en rasist , eftersom du ser svart hudfärg som något negativt. Och märker du ord. Men för att lyckas med det, måste du först lära dig svenska, som den talas av svenskar.

    • Mique

     Jag är ledsen ”Brorson”, om det är någon som har stora svårigheter med att uttrycka sig på sitt modersmål, så är det du och och internettrollet ”Marko”, till och med invandrare som Villy Hansen och jag, slår dig med lätthet på fingrarna, gällande kunskaper i det svenska språket!

  • brorson

   Javisst, ja . ”… vilket innebär att den som lyckas producera stål på ett klimatneutralt vis kommer bli marknadsledande när de politiska kraven på utsläppsminskningar hårdnar.” När den superimperialistiska stormakten Sverige har vunnit kriget i Ukraina och återuppbyggt stålverket i Mariupol, besegrat Israel i Ukraina och gjord Gaza till ett internationellt finanscentrum under Hamas- störe, osv, osv DÅ kommer kommer kommer det nya MP-språkröret, som snart ska väljas att bestämma världsmarknadspriserna. För då hårdnar de politiska kraven på utsläppsminskningar,

   Afffärsgenierna i ledningen för det statliga gruvbolaget förlitar sig på politiska beslut som inte är tagna, som inte ens finns på riksdagensb bord i form av motioner från MP, Profeten Moström, vd för LKAB, slår profeten Muhammed med hästlängder vad avser förmåga att bestämma den framtida politiska utvecklingen. Med de här religiösa stolligheterna, för det handlar ju om tro och inte vetande, kommer islam att framtå som förnuftets religion i jämförelse och Sverige kommer att bli första land i Västeuropa med muslimsk majoritet,

   Industri- och energimister, som är uppväxt i den kristna sekten Livets ord, är hänförd, Hon ses ju på bild, där hon stråar av lycka, tillsammans med USA;s utrikesminister Anthony Blinken och Sveriges biståndsminister Johan Forsell. Världserövraren. Har han ens lyckats putta in (på ryska put in) Sverige i Nato? Det är dags att regeringen vaknar från de rödgröna drömmarna om in debn inte vill få dessa drömmar mot sig, som vore det deras eget projekt från början,

 8. Marko

  ”Sverigedemokraterna ställer sig bakom Sveriges klimatmål om nettonollutsläpp 2045.”

  Kan bloggen precisera hur denna klimatpolitik kommer se ut i praktiken?
  SD har nu godkänts Gretas bild att jorden går under?
  Och att den räddas via utsläpp i Sverige?

 9. Bättre förr

  Det värsta med det ”fossilfria” stålet är, att hela ekonomin bygger på att nån annan, i realiteten redan relativt fattiga vanliga människor ska bekosta elnäten och vindkraftverken som behövs. Redan nu har mycket av forskning och annat som behövs indirekt betalats med pengar från vanligt folk, medan de rika får använda de ”upplånade” medlen som lånats ut av skattebetalare. Vår skatt även går till EU och deras organ, medan de rika via stiftelser, lågskatteländer, speciella skatteregler för företagare och räntesnurror mm) ser till att betala mycket mindre skatt än vanligt folk. Däremot kan de via företag mm tjäna pengar på dessa projekt.
  Sverige bara är ett rikt land om man räknar in de rikaste, vanligt folk har det inte bättre i Sverige än ”vanligt” folk många andra länder i EU. Vindkraftverk verkar ju inte hålla i mer än 20 år, och elnäten till dylika är extra dyra att bygga, då de måste dimensioneras för att hålla när det blåser som mest, men i genomsnitt bara utnyttjas till ca 25%.
  Fossilfritt blir det ju inte heller, anläggningarna ska ju byggas med dagens koppar, dagens cement och dagens stål, att det byggs av skattebetalarna hjälper ju inte då stålfabrikerna ska använda det mesta av elen, och dessutom tidigareläggs utsläppen av att det är så bråttom att bygga ut, nån sa att jorden håller ju på att brinna upp nu, stoppa då utbyggnaden nu om det är så kritiskt.
  Grunddilemmat är att FN har sagt att länder som Kina och Indien m.fl. folkrika nationer inte behöver anstränga sig lika mycket när det gäller att minska utsläppen, och att man ska räkna utsläpp per capita och inte per landyta=volym atmosfär som ju är det som egentligen avgör vad jorden tål. Dvs problemet är inte att en miljon människor i Norrland och motsvarande delar av Norge och Finland släpper ut mycket per capita, utan att flera tusen gånger fler, alltså flera miljarder människor, släpper ut mycket mer på en mycket mindre landyta per capita, men behöver anstränga sig mindre än en Norrlänning för att minska utsläppen. Det stora klimatproblemet är att jordens befolkning får öka samtidigt som alla ska ha samma välstånd per capita även i överbefolkade områden, vilket inte bara är ett klimatproblem, utan också i högsta grad ett problem vad gäller mat, ökad risk för sjukdomar som covid-19 och annat.

 10. Marko

  https://www.expressen.se/tv/nyheter/anderssons-darr-i-rosten-forsvarar-el-haj/

  ”Är Jamal *Hamas* en terrorromantiker?”
  Följt av uselt skådespel och känslosås.

  Hyckleri är som vanligt enormt
  Sosseriet har dagligen i decennier smetat saker på sina motståndare
  PK med Hultqvist och Ygeman är en höjdare.
  I detta fall försöker man använda polisen för att tysta motståndare.

  Det tydliga är att sosseriet och Magda spelar upp vilken teater som helst för att slippa ta avstånd från hamas
  Det kan göra väljarbas upprörd.

  • Mique

   Svar till signaturen ”Marko”s kommentar den 13 november, 2023 kl 11:30. Vad svammlar du om!? Har du knaprat i dig för många svampar nu igen? Vad har Bolund med din kommentar” delfinerna i våra sjöar”, att göra? Några internettroll som vänner har jag inte, däremot en drös av internettrolljägarkompisar i Kali NetHunter Community, Arch Linux Community och The Frenchman Community.

   • Marko

    Jag har redan förklarat det för dig flertalet gånger men din läsförståelse är som sagt helt obefintlig

    ”Bland annat lyfter Bolund att plastskräp och plastföroreningar ”är ett jättestort problem” och ”varje dag så strandar det valar och delfiner som har magarna fulla med plastpåsar”

    • brorson

     Angående delfinerna i våra sjöar, så har en livsfarlig el-haj hittats i Pildammsparken i Malmö. Upphittaren, Makt-Allenah S-andersskon fick en så kraftig stöt, så att hon råkade säga att hon hade hittat en hammammammammas. Dammberg säger att han är besärad sv uppgifterna, att hajen tydligen har simmat genom kloakerna under marken.

     Hade Bolund fel, när han sa att ”varje dag så strandar det valar och delfiner som har magarna fulla med plastpåsar”? Ojojoj. svensk politiks värsta lögnerare råkar ha sagt någonting som är alldeles sant,. Det var väl ändå ett misstag? När ska han tala om nedfallet av platfiberer från vindkrfaftverken? De stannar inte i magarna hos de vattenlevande djuren och sprids i hela kroppen och sprider sig uppåt i näringskedjan. Platsfibrer har hittats i människors lungor och nu senast också i människors hjärnor.

     Är det sant, som ryktas, att Bolund efter avgången som språkrör för MP ska börja ett nytt jobb hos Tesla. som PR-agent för bolagets elbilar? Kollafar tidigare språkrör har hamnat. Alla har inte återgått till sina gamla jobb (om de haft något. Somliga har fått välbetalda jobb som miljöchefer hos företag, som de gynnat med sin politik.Detta är resultatet av en regel inom MP att en Mp-politiker får sitta i högst två mandatperioder. I det vällovliga syftet att de inte ska bli livstidspolitiker.

     Men resultatet har blivit ett sofistikerat mutsystem, som är svåravslöjat eftersom mutorna inte betalas ut medan vederbörande är politiker utan i efterhand. En annan (oförutsett?) effekt är bristande politisk kontinuietet. Faktum är att MP numera är naturmiljöns värsta fiende, som kämpar mot några av idealen, när partiet bildades. Sparsamhet med ändliga naturresurser? Inte nu längre. Sällsynta metaller till elbilsbatterier går före. Inget lämnas kvar åt kommande generationer.

     Delfinerna i de svenska sjöarna är kanske inplanterade för att de ska käka upp plastfibrerna från vindkraftverken innan de via de inre vattendragen når ut i haven?

     Är ej-hajen farlig?

     • Mique

      Knaprar du också svamp, eller har du fått för mycket plast i hjärnan? I mitt födelseland använder de ett ordspråk, som översatt till svenska lyder som följande: ”den som är ovanligt korkad, har en flugas hjärna i en oxes skalle”.

    • Mique

     Jaha, och dessa valar och delfiner finns i våra sjöar enligt dig! Ta och skärp dig grabben! Ett tips i all välmening: Sluta med att knapra svampar, eller vad det nu är du stoppar i dig! Dina försök att lägga ord i mun och klistra etiketter på andra kommentatorer, på Petter Nilssons blogg är dödfött. Glöm inte att Petter Nilsson såsom bloggägare är ansvarig, för allt som skrivs på hans blogg.

     • Marko

      Som väntat begrep du inte detta heller.
      Om man vill rädda delfiner genom att införa plastpåseskatt i Sverige vad tror man då?
      Det är väldigt enkel läsförståelse och väldigt mycket extremt enkel logik du nu visat dig inte förstå överhuvudtaget.
      Detta tillsammans med dina inlägg som alla är likadana och ser ut som klippa och klistra från en mall och dina enorma behov att försöka framställa dig som intellektuell gör att jag måste fråga.
      Är du förståndshandikappad?

 11. brorson

  Att SD inte orkar stå emot den nya klimatreligionen (egentligen nyhedendom), som förkunnas av profeten Greta, känns inte ens som en besvikelse, eftersom det var SÅ väntat efter Kinnunens mångåriga försök att rida på två höstar samtidigt ,Jorden brinner upp, men vi ska inte släcka världsbranden. Det fär kineserna göra. Med det enorma beroendet av klimatet, väder och vind samt de vilda djurens vandringarefter födosöh under den svenska hednatiden, när 99 % av befolkhningen var jordbrukare och / eller jägare eller fiskare, torde det vara föga förvånande att den gamla asa-religionen, var en klimatreligion, som dyrkade naturkrafterna som gudar. Till dem offrade man för att få goda skördar eller rikligt jaktbyte.

  Tror ni att muslimer går på de här dumheterna? Nejdå. men post-kristna svenskar. Och nu har även SD hängt på nyhedendomen, Men det är kanske inte heller särskilt förvånade med tanke på partiets vurm för det fornnordiska när partiet var nybildat. Frågan är förstås om det är av verklig övertygelse eller politiskt taktik, för att inte ge L förevändning att lämna regeringen. Det är trots allt några år kvar till 2045. Och till dess har väl Kina räddat världen med en massa skrot längs de svenska kusterna? Eller så är det iskall beräkning att islamiseringen av Sverige har fullbordats till 2045 och att de nya imamerna (Svk-präster som bytt religion en gång till) har gjort rent hus med de gamla gudarna (regnet, åskan, o.sv),m Svenskarna har genomskådat bluffen och blivit muslimer.

  Vad muslimer egentligen tror avslöjar denna nyhetsnotis: ”Chefen för det stundande klimattoppmötet COP28, Sultan Ahmed Al Jaber, har konsekvent lyft koldioxidavskiljning och lagring som en lösning på klimatkrisen. Men de beräknade utsläppen från hans eget oljebolag Adnoc de kommande sex åren skulle ta hela 343 år att fånga in, visar en analys från Global Witness.”

  COP28-chefen låtsas alltså tro de gamla gudarna, som dyrkades i hela Europa under hednatiden. Det är säkert bra för affärerna. Han gör precis som profeten (Muhammed) själv gjorde, när de arabiska erövringarna började. De erövrade folken (kristna eller enstaka grupper som fortsatt att tro på solguden (m .fl naturgudar) fick ha kvar sina gamla religioner., seder och bruk, under förutsättning att de accepterade muslimerna som den nya härskande klassen. Men annars är väl inte utsläppen från chefens eget oljebolag så skrämmande,. som det kan låta (343 år.) Eftersom det handlar om utsläppen under sex år, räcker det att återupptaget ökar fyrtio gånger för att koldioxidneutralitet (netto-noll) ska uppnås.

  Och det gör det kanske utan artificiella metoder, eller till stor del utan artificiella metoder? Fär den senaste forskningen visar ju att ökade utsläpp leder till ökat återupptag, och inte bara genom växterna .Man har ju inte tidigare räknat med det enorma utbytet av koldooxid mellan haven och atmosfären. Havsnivåerma skulle ju ha stigit med sex meter under de gångna 20 åren, bl. a. i Stockholms skärgård. I debatten har man dessutom förväxlat orsak och verkan. Ökar vattentemperaturen av ökad koldioxidhalt i atmosfären, eller är det tvärtom?

  De verkliga klimatförnekarna är de, som kallar andra ”klimatförnekare”, De, som inte tror att det finns ett av människor opåverkat klimat, utan att allting beror på människorna. Även det nyhednisk vidskepelse. Man offrade ju till gamla gudarna för att få ett mer gynnsamt klimat. Men i själva verket handlar det om den föränderliga solaktiviteten, jordens föränderliga avstånd till solen, energier från yttre rymden, jordaxelns föränderliga lutning och kontinentalplattornas rörelser.

  Och dessutom tycker jag att det är urbota dumt att fånga in koldioxid och pumpa ner den i bergrunden, vilket kräver massor med energi (kärnkraft?), när den kan omvandlas till nya motorbränslen, som kan användas i vanliga bensinmotorer. Om utsläppen skulle bli för stora.

 12. brorson

  Det är emellertid inte bara gamla fornnordiska gudar, som har återuppväckts av de gröna ståldirektörerna. I Bibeln, Gamla testamentet, berättas att folket hade slutat tro på Israels Gud, och i stället tillbad en guldkalv, som de själva hade tillverkat. Är inte det fossilfria stålet vår tids guldkalv?

  Och som översteprästen Stenevi kräver att vi offrar många skattemiljarder till? ”Det är dimridåer. Att peka på årtalet 2045 och sedan inte bry sig om utsläppen minskar eller inte fram tills dess är ett jättestort problem, säger språkröret”

  Tja. Kina har som mål att uppnå koldioxidneutralitet är 2060. En diktatur, som inte bryr sig om planeten, om det ö.h.t. kommer att finnas något liv kvar på jorden det årtalet? Men vad sägs då om att Indien, som dock är en demokrati är ännu värre och ska uppnå koldioxidneutralitet först 2070? Har dessa asiatiska människor, som har bestämt detta sämre hjärnor än våra europeiska domedagsprofeter? Eller är det kanske de, som har mest rätt?

  Vad gäller koldioxidhalten i atmosfären finns rimligen en undre gräns, under vilken nuvarande formar av liv på jorden inte kan existera. Och en övre gräns,. över vilken nuvarande former av liv inte heller kan existera. Enligt gjorda beräkningar ligger de nuvarande halterna betydligt närmare den undre än den övre gränsen. Och bra är väl det, eftersom mer koldioxid behövs för att skördarna ska räcka till för att föda jordens växande befolkning. Folkökningen, som nu sker främst i Afrika, beräknas plana ut först år 2100.

  Rimligen finns mellan dessa gränser, den undre och den övre, en optimal koldioxidhalt, som är bäst för oss människor. Och varför ska vi tro mer på europeiska domedagsprofter och ”korruptalister” (statliga och privata bolagsdirektörer, kapitalister, som jagar subventioner i stället för försäljningsintäkter) än på indiska och kinesiska experter? Antalet högkvalificerade naturvetare i dessa folkrika länder torde vara större än Sveriges hela befolkning.

  Och om så skulle vara, att världen kommer farligt nära den övre gränsen, får vi väl fundera ut ett smartare sätt att fånga in koldioxid ur atmosfären, men inte för att pumpa ner den i berggrunden, utan för att omvandla den till nya motorbränslen, Förutom att mängden koldioxid i atmosfären reduceras, kommer ju behovet av fossila bränslen att minska. Det verkar ingen ha tänkt på,

  Möjligen de av svenska klimataktivister dumförklarade indiska och kinesiska forskare, som har fungerat som rådgivare åt sina respektive regeringar.

 13. Marko

  Gråterskan Magda står i riksdag och gråter om att El Hamas sonhustrus familj har avlidit.
  Men ingen av El Hamas söner är gifta..
  Kanske dags hon säger upp sig som El Hamas pressekreterare?
  Andra tappade sossar gör oxå samtidigt allt för att skydda sina judehatare.
  Damberg sitter i tv och säger ”jag har ingen koll, jag var inte där”
  Baudin vet heller ingenting och är inte intresserad av att undersöka, likt med sosse maffia i Botkyrka, utan tycker Ulf ska kontakta Säpo.
  Hur kan någon ha förtroende för dessa hycklare och lögnare?

  • Mique

   Jag rekommenderar dig att gå en grundkurs i svenska för svenskar (SFS)! Dina kunskaper i grundläggande svensk grammatik är under all kritik! Din stavning har förbättrats, du tycks använda dig av rättstavningsprogram numera. Ja, se alla dessa lågutbildade ”storsvenskar” som inte behärskar sitt eget modersmål!

    • Mique

     Om man påstår att det simmar delfiner i våra sjöar, vad är man då? Du tycks hinta om att du sitter inlåst på en institution med extra hård regim. Kan det vara så, att du är vuxen, men med en tolvårings mentala förmåga? Som jag skrev i en tidigare kommentar, etiketter och epitet kan du lägga av med, de skadar enbart dig, Petter Nilsson och alla andra nasserassar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.