Välfärd eller stora skattesänkningar?

Vi socialdemokrater har presenterat våra prioriteringar för framtiden. Vi vill skapa ett möjligheternas land, där alla får möjlighet att växa. Därför prioriterar vi jobben och investeringar i skola, vård och omsorg före nya stora skattesänkningar. Vi kommer att bryta nedskärningstrenden i välfärden.

Moderaterna har för avsikt att fortsätta att sänka skatten – till vilket pris som helst. Mest till dem som tjänar bäst. Regeringen har redan sänkt skatten med nästan 100 miljarder kronor. Nu har de borgerliga partierna presenterat nya skattesänkningar i samma storleksordning. Sammantaget summerar de fyra borgerliga partiernas planer till ytterligare närmare 100 miljarder kronor.
 
Fortsatta skattesänkningar skulle innebära ett kraftfullt angrepp på välfärden då regeringen redan har tömt de reserver som hittills dolt kostnaden för den borgerliga politiken. Det stora överskottet som regeringen ärvde har använts för att finansiera skattesänkningar. Därefter lånade man till skattesänkningar – och sköt upp kostnaden till kommande mandatperioder. Därför har svenska folket ännu inte fått betala det fulla priset för den borgerliga politiken.
 
De sjuka och arbetslösa har redan betalat. Där finns inte mer att hämta. Nu står välfärden för alla på tur.

3 kommentarer

 1. Mr Cool

  Sossarna skapade 800.000 ”fattigpensionärer” samtidigt som dom stal 258 miljarder ur AP-fonderna för att försörja 140 pers om dagen i över 10 års tid för att dölja den höga arbetslöshet S skapat under de senaste 12 regeringsåren. Hur kan folk ha förtroende för dessa myglare och lögnare. Men Lennart hävdar att kvällsöppna bibliotek eller fritt inträde på museer är vägen till framgång. Jo, de rödgröna gör det bättre för alla som INTE jobbar. Lennarts pampfasoner där han kallar oliktänkades uttalanden för svammel går inte alltid hem hos de som har utbildning.

 2. Kl

  Dags för Mr Cool att coola ner sig – hyfsa språket, skärpa tanken, argumentera anständigt och överhuvudtaget uppträda med något så när respekt för sin omgivning.
  Må vara att Mr Cool inte tycker att socialdemokratin och dess företrädare är förtjänta av hans röst, men lägg ner det där ”slänga skit på politiker”snacket – det är bara så tröttsamt och primitivt och punkterar debattklimatet – lägg energi på att argumentera seriöst istället – eller spill din galla nån annanstans Mr oCool!

 3. Mr Cool

  K1, jag kommer att föra en respektfull dialog när mina frågor inte bara karaktäriseras som svammel och ständiga påhopp att jag är feg som inte skyltar med mitt namn (d.v.s. hemadress) samt att mitt mentala hälsotillstånd inte ifrågasätts av Lennart. Innan dess kommer jag att fortsätta att kalla honom för Pampen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>