Vad håller egentligen näringsdepartement på med

Läs Svenska dagbladet

Vad håller egentligen näringsdepartement på med. De håller på att lägga ett förslag som kommer att kosta hyresgästerna 25 miljarder i investering och det kommer på hyran. Kostnaden uppkommer med att man ska lägga ett förslag om indivduell mätning av värme och varmvatten. Man skyller på ett EU direktiv som heter energieffektiviseringsdirektivet.

Regeringen har tidigare ansett att sådan individuell mätning inte bör införas eftersom det finns små möjligheter att påverka förbrukningen. Det blir snarare tvärt om att det finns ingen morot för fastighetsägaren att vita effektiviseringsåtgärder. Det har gjorts försök men utan resultat.

Gå in och läs debattartikeln i Svenska Dagbladet.

Det här gör att hyresgäster kommer att drabbas av ännu större nackdel. Hyresrätten är redan idag snefördelad. Vad har Annie Lööf fått för sig att slå på detta sätt mot hyresgästerna. Införs detta måste staten stå kostnaderna

2 kommentarer

  1. Pingback: Vad håller egentligen Bostaden på med | Mattias Larsson (c)

  2. Niklas

    Lennart, Sverige är medlem i EU. Som EU-land är man skyldig att införa EU-direktiv.

    Jag kan inte ärendet i sak men när någon skriver ”man skyller på ett EU direktiv” [sic!] då vet man att någon borde gå på några lektioner i samhällskunskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.