En regering på väg mot upplösning

En regering på väg mot upplösning. Den 20 februari la finansminister Borg ett förslag om förändring för studenterna som innebar en besparing på studiemedlen med drygt en miljard genom en sänkning av bidraget med 300 kr i månaden men att de skulle få låna mera. Den gången fanns det med flera förslag som rörde ekonomin.

Förslagen gick ut på att få bättre balans i budgeten fram till 2017 så att man slapp låna lika mycket till skattesänkningar. I förslaget fanns skatt på drivmedel och alkohol och tobak.

Inte förvånat var det många bland annat jag och hela student Sverige som reagerade på detta och att lånebördan flyttas från staten till studenterna

I går ”pudlade ” Reinfeldt i Tv och sa att man inte skulle genomföra förändringen av studiebidragen och sa att man skulle hitta en annan finansiering som skatterna på drivmedel, alkohol och tobak.

Det här visar att vi har en regering i fritt fall och att statsministern kör över finansministern för Anders Borg hade försvarat förändringen i en artikel i Sydsvenskan. Det är nog många som starkt ifrågasätter vad som sker och att regeringen är mycket nervös

Häpnadsväckande besked säger Svt,s Mats Knutsson och visar hur nervös Regeringen är och tror att
väljarnas syn på regeringsdugligheten kan få sig en knäck. Han säger vidare -Det är anmärkningsvärt och det är ett
häpnadsväckande besked. Den 20 februari redovisade finansministern en katalog av skattehöjningar och besparingar, några veckor senare så kastar statsministern den här åtgärden i papperskorgen, säger Mats Knutson.

Det kan man bara hålla med om att det är märkligt att en regering lägger fram så ogenomtänkta förslag och att man övergått till 14 dagars politik. Så kan inte ett land ha det. Dessutom har de fått lite mer pengar att röra sig med då riksdagen sa nej till ytterligare skattesänkningar i december.

En kommentar

  1. Christina Böke Bergman

    Håller med om att det är total galenskap att ge sig på dom som mest behöver stödet. Ingen begriper varifrån dom fick detta förslag.. Måste vara någon räknenisse som inte har förankring i verkligheten,
    Tyvärr är agerandet från makteliten sig inte olikt någonstans, Överallt, i alla partier, ser vi exakt samma ansvarslöshet och omedvetenhet när det gäller den utsatta människans livsvillkor,
    Nuvarande ”regering” i VLL följer mönstret. Lappland och inlandet får en skärv, dvs nästan ingenting av den kassa som finns (närmare 9 miljarder) och vad händer? Jo, VLL drar av litet mer och litet mer för varje år som går. Och nu står kommunerna rådlösa. Slut i kommunkassan pga att landstinget stjälper över kostnaderna genom sina samverkansavtal, där socialdemokraterna står med mössan i hand .Och nu lär får gå med tiggarstaven.
    Och här duger det inte att skylla på regeringen!!
    För VLL är det en bagatellartad summa som inlandssjukvården behöver för att upprätthålla en anständig akutsjukvård i ett extremt glesbygdsområde. Men här tar man bort ambulanser och lägger ner akutplatser till förmån för centraliseringen och storsjukhusen.
    Socialdemokraterna är inte sig lika. Förr stod man upp för samhällets minsta. Det är tvärtom idag,
    ”Frihet, jämlikhet och broderskap” och allas lika värde verkar vara ord utan mening för dagens socialdemokrater.
    Min farfar gick i första ledet för socialdemokraterna. Han hade vänt sig i graven om han fått uppleva dagens spöklika skugga av en svunnen demokrati.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.