Kolkraft om man tar bort kärnkraften

Kolkraft om man tar bort kärnkraften. Miljöpartister i Sverige tycker inte Vattenfall ska öppna kolgruvor i Tyskland. Att man vill öppna kolgruvor är en effekt av den uppgörelse Merkel gjorde om kärnkraften. Stänger man av Kärnkraft som energiproduktion då måste man använda andra bränslen och främst kol. Det innebär att man måste öppna nya kolgruvor .

Det är en stor nackdel för Sverige för att eldar Tyskarna kol blir det nedfall över Sverige. Det är inte bra för Sveriges miljö att Tyskarna stänger kärnkraft för då finns idag ingen annan energikälla än kol för att ersätta kärnkraften.

5 kommentarer

  1. Dag Lindgren

    Svenska statsägda vattenfall bör inte engagera sig så hårt i Tysklands energiförsörjning. Och speciellt inte kolgruvor, där Sverige inte kan vinna något know-how utan bara förlora PR! Om Tyskland nu nödvändigtvis vill gå tillbaks till kolkraft, så får de vända sig någonannanstans, och jag hoppas det blir en rejäl ”skatt” på det.

  2. Per-Arne

    Tänk om du i egenskap av socialdemokrat någon gång kunde tänka innan Du skriver.
    Du som varande norrlänning borde väl inse att man kan bygga ut vattenkraften utan att skada miljön och möjligheterna till sjötrafik.
    Dess utom finns det något som kallas geotermisk energi…. Hallå, är det någon hemma? Det är den i särklass billigaste energiformen man känner till idag.
    Någon ordning får det väl ändå lov att vara.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det finns ingen mer vattenkraft att bygga ut i Sverige och det är i Tyskland man vill bygga ut kolkraften sedan man ska stänga kärnkraften. Det är sanningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.